Contestații BAC 2022. Când se pot depune și între ce ore

Contestatii BAC 2022

Contestații la BAC 2022 vor depune elevii care vor fi nemulțumiți de rezultatele obținute. După ce consultă baremul de notare, elevii își pot face o idee asupra a ceea ce au scris. În funcție de acesta ei se pot autoevalua. Dacă calculul făcut de aceștia nu corespunde cu nota obținută, au posibilitatea de a o contesta. Pentru asta trebuie să depună o cerere pentru contestații BAC 2022. Iată când se pot depune acestea și între ce ore.

Când se pot depune contestațiile de la BAC 2022 și între ce ore

În perioada 23-27 mai 2022 au avut loc înscrierile pentru examenul de BAC 2022, sesiunea din vară. Față de anul trecut, numărul celor care s-au înscris este în scădere. Astfel, în acest an s-au înscris un număr de 126.454 de absolvenți, iar anul trecut numărul acestora a fost cu 7.179 mai mare, fiind înscriși un număr de 133.633 de elevi.
Dintre candidații care vor participa la examen în acest an, 15.125 provin din seriile anterioare și restul de 111.329, provin din promoția din acest an.

Rezultate BAC 2022

Și anul acesta, elevii vor primi rezultatele examenului de Bacalaureat, anonimizate. Acestea sunt prevederile protejării datelor cu caracter personal. Drept urmare, elevii vor primi câte un cod unic. Cu ajutorul lui, își vor identifica notele primite.

Potrivit calendarului desfășurării examenului, candidații care l-au susținut în această sesiune de vară și nu au fost mulțumiți de modul de notare, pot depune contestații la BAC 2022.

Examenul de BAC 2022

Examenul de BAC are două tipuri de probe: orale și scrise. Iată care este perioada în care se desfășoară acestea, conform calendarului examenului:

Probele orale

  • 6-8 iunie: Proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 8-9 iunie: Proba B – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 8-10 iunie: Proba D – evaluarea competențelor digitale
  • 14-16 iunie: Proba C – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise

  • 20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă.

Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor la BAC 2022

  • 27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28-30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale.

Contestații BAC 2022

Contestațiile de la BAC 2022 se depun la instituția la care s-a desfășurat examenului, conform termenului prevăzut. După cum prevede calendarul de desfășurare al examenului, contestațiile de la BAC 2022 se pot depune doar în ziua afișării rezultatelor, adică pe data de 27 iunie 2022. Intervalul orar în care elevii pot depune aceste cereri este. 12:00-18:00.

Astfel, aceștia au la dispoziție 6 ore pentru a contesta nota obținută. Ei pot opta pentru două moduri de a depune cererea pentru contestații: online sau la sediul instituției unde au susținut examenul. Numaidecât aceștia trebuie să aibă în vedere că cererile trebuie semnate, după ce au fost completate, precum și faptul că în urma recorectării unei lucrări, nota poate fi mărită sau chiar micșorată, după caz. Se consideră a fi promovați, elevii care obțin minim media șase, la probele susținute.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola