Codul Rutier 2022 – comportamentul agresiv în trafic te costă scump: toți șoferi trebuie să știe amenzile

amenzi codul rutier

Agenții de circulație au fost ocupați în această perioadă, noile norme legale care sancționează comportamentul agresiv în trafic au intrat în vigoare de aproximativ o lună.

Oficialii Poliției Române anunță că 450 de șoferi au fost amendați pentru conducere agresivă, în prima lună de la intrarea în vigoare a normelor legale care sancționează comportamentul agresiv în trafic.

Astfel, ordonanța definește comportamentul agresiv în conducere pe drumurile publice și impune amenzi cuprinse între 580 de lei de 725 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Opt echipaje auto, trei echipaje moto, dar și unul canin și un elicopter acționează pe Autostrada Soarelui, unde valorile de trafic sunt ridicate. Mai mult, pe unele tronsoane de pe drumul către mare s-au format coloane de mașini din cauză că în unele zone se lucrează.

„La o lună de la intrarea în vigoare a noilor măsuri rutiere ce au ca principal scop prevenirea accidentelor rutiere, au fost aplicate 450 de sancțiuni pentru conducere agresivă și aproape 100 de sancțiuni șoferilor care au ales să conducă pe banda de urgență. În toate aceste cazuri a fost suspendat dreptul de a conduce al șoferilor”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Bogdan Ghebaur.

Condusul pe autostradă

Sâmbătă după amiază, pe Autostrada Soarelui, s-au format coloane de mașini întrucât pe o porțiune a drumului se fac lucrări de reparații. Echipaje auto, moto și un echipaj canin au acționat pe autostradă.

Noua lege înăsprește pedepsele pentru încălcarea regulilor pe autostradă. Astfel, circulația nejustificată pe banda de urgență se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.305 de lei și 2.900 lei.

Mai mult, se reține permisul de conducere pentru 90 zile sau chiar 120 de zile dacă șoferul întoarce sau merge înapoi pe autostradă.

Potrivit oficialului IGPR, în această perioadă peste 7.800 de polițiști vor fi prezenți, zilnic, pentru a asigura siguranța publică și a preveni evenimente rutiere. Pe principalele tronsoane de drum de drum vor fi prezenți în fiecare zi 1400 de polițiști rutieri.

„Principalul scop nu este acela de a sancționa, ci de a preveni orice eveniment negativ”, a precizat Bogdan Ghebaur.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola