Cauta
Adauga
Sign In

CNCD, obligat de instanță să se pronunțe după declarațiile lui IPS Teodosie despre femei

CNCD, obligat de instanță să se pronunțe după declarațiile lui IPS Teodosie despre femei

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este obligat judecătorii Curții de Apel Cluj să se pronunțe asupra declarațiilor făcute de ÎPS Teodosie, care ataca demnitatea femeilor.

Astfel, judecătoriii au admis cererea avocatei Ioana Trană, specializată pe drepturile omului, care a susținut că declarațiile făcute de ÎPS Teodosie atacau demnitatea femeii.

„Sunt una dintre multele femei din România care s-au considerat lezate de declarațiile făcute de IPS Teodosie Petrescu la adresa femeilor. M-am adresat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării însă Consiliul nu a judecat în fond cererea mea, a considerat că în această situație doar Biserica Ortodoxă poate avea o opinie și doar BOR poate aplica sancțiuni. Cred în justiție și mai ales cred în egalitatea cetățenilor în fața legii așa că am atacat în justiție decizia CNCD de nesancționare a lui IPS Teodosie Petrescu. Curtea de Apel Cluj a admis în parte cererea mea și a obligat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării să analizeze din nou declarațiile făcute de IPS Teodosie Petrescu la adresa femeilor și să aplice legea.

Cred că Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării trebuie să își îndeplinească funcția de garant al respectării principiului nediscriminării și să nu fie intimidat de influența Bisericii Ortodoxe Române, care se știe că este cea mai influentă instituție din România. Nu cred că este acceptabil să definești femeia ca fiind o păcătoasă supusă slăbiciunilor, să dai curs acestei gândiri patriarhale care este de fapt cauza pentru violența domestică în România iar instituțiile statului să nu reacționeze și să se dezinvestească, refuzând să judece o astfel de faptă. Aștept reluarea de către CNCD a cercetărilor privind afirmațiile făcute de IPS Teodosie Petrescu la adresa femeilor”, a declarat avocatul Ioana Trană pentru Cluj24.

Amintim că IPS Teodosie a spus că femeia nu are roluri importante în biserică din cauza condiției slăbiciunilor sale. Apoi, CNCD a stabilit că Biserica Ortodoxă Română este singura în măsură să aprecieze dacă arhiepiscopul Tomisului a adus atingere dreptului la demnitate al femeii prin declarațiile pe care le-a făcut.

Citiți articolul original pe Stirile ProTV

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola