Cine a fost sărac în 2022 va fi și mai sărac anul acesta: nu vom trăi mai bine, din contră

vom saraci 2023

Problemele economice apărute anul trecut nu vor fi pur și simplu șterse cu buretele și aruncate la coșul de gunoi al istoriei, în 2023. Analiștii economici anticipează că anul acesta situația materială a multor români se va înrăutăți.

La nivel oficial, cetățenii sunt informați că anul acesta vor primi o serie de ajutoare bănești menite să compenseze scumpirile din ultimele luni. De exemplu, va continua acordarea de vouchere sociale din două în două luni, pentru persoanele cu venituri reduse.

De asemenea, pensionarii cu venituri sub pragul de 3.000 de lei vor fi sprijiniți cu ajutoare bănești de la stat, se vor acorda bani pentru plata facturilor la energie, pensiile din sistemul public sunt majorate deja de la 1 ianuarie cu 12,5%, iar punctul de pensie a fost și el crescut.

De altfel, se anticipează o diminuare a ratei inflației, ca răspuns la deciziile aspre pe care Banca Națională le-a luat în privința politicii monetare. Scumpirea dobânzii de referință ar urma să se reflecte în 2023 într-o micșorare a ratei inflației, deși nu va scădea sub pragul psihologic de 10%.

Chiar dacă veștile de mai sus sunt aparent bune, în realitate analiștii economici nu cred că ele sunt de natură să ne aducă mari schimbări asupra nivelului nostru de trai. Dacă ai dus-o greu anul trecut, dacă de-abia ți-au ajuns banii pentru mâncare, facturi și alte cheltuieli de bază, e puțin probabil ca anul acesta să resimți o abundență.

Speranțe spulberate încă din ianuarie 2023. Iată de ce nu vei trăi mai bine și vom fi tot mai mulți săraci în țară

Va fi un an al iluziilor, după cum foarte frumos afirmă expertul Adrian Negrescu.

„2023 va fi un an al iluziilor, un an în care ni se va spune că trăim mai bine decât în 2022 (o inflație mai mică, pachete de măsuri sociale, plafonarea prețurilor la energie etc.)
însă în realitate vom trăi mai prost și mai scump.
Taxele au crescut, inflația va continua să își arate efectele, iar salariile și pensiile vor fi, în termeni reali, mai mici decât în 2022.
Pentru mare parte din populație, viața va fi și mai grea”, a punctat analistul pentru WOWbiz.ro.

Acesta mai subliniază și faptul că nici ieșirile la restaurant nu vor mai fi accesibile pentru mulți, date fiind schimbările fiscale ce afectează domeniul HoReCa încă din zorii noului an.

Acestea fiind spuse, presiunile de umerii noștri cresc considerabil și sunt slabe șanse să avem parte de un trai mai relaxat și îmbelșugat anul acesta, oricât de mult ne-am dori acest lucru.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola