Ce se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat. Autoritățile amenințau cu amenzi de 3.000 de lei, anunțul oficial al INS

ce se intampla cu romanii care nu s au recenzat

Recensământul 2022 s-a încheiat. Reprezentanții INS au anunțat ce se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat. Dacă, până acum, autoritățile vorbeau despre amenzi de 3.000 de lei pentru cei care nu participă, mesajul transmis recent de Institutul Național de Statistică spune altceva. Precizările făcute de președintele instituției.

INS, despre românii care nu s-au recenzat

Două etape, amânări și prelungiri. Recensământul 2022 a ajuns la final. Potrivit INS, au fost recenzate 18,15 milioane de persoane, număr ce reprezintă 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021.

În ciuda faptului că autoritățile au anunțat amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care vor refuza să participe la această acțiune, președintele Institutului Național de Statistică a declarat recent nu se vor aplica sancțiuni, adăugând că în cazul celor care nu au răspuns la procesul de recenzare se vor lua date din sistem, de la precedentul recensământ.

„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative.

Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat pentru Observator Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

Ultima zi a recensământului a fost 31 iulie 2022.

„Pe 31 iulie 2022, a fost finalizată ultima etapa de colectare a datelor de recensământ atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, cât şi prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă.

Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane)”, arată INS.

Situația pe județe

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, județele fruntașe la Recensământ 2022 sunt:

  • Vrancea (109% din totalul persoanelor înregistrate în perioada 14.03-31.07.2022 în total populaţie rezidentă ţintă estimată la 01.12.2021),
  • Bistriţa-Năsăud (106,8%),
  • Botoşani (105,9%),
  • Călăraşi (102,2%),
  • Teleorman (101,4%),
  • Olt (101,3%),
  • Gorj (101%),
  • Sălaj (100,8%),
  • Neamţ (100,7%).

La coada clasamentului în ceea ce privește procentul de persoane recenzate sunt municipiul București (85,2%) și județele Timiș (83,5%) și Iași (89,4%).

„Institutul Naţional de Statistică mulţumeşte populaţiei României care a participat în număr foarte mare la procesul de recenzare. Această acţiune s-a desfăşurat în condiţii optime cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) care a oferit suportul tehnic şi operaţional.

Recensământul s-a bucurat şi de sprijinul activ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precum şi de cel al primăriilor”, a mai transmis INS.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola