Cât costă să-ți faci un plin la mașină. Carburanții s-au scumpit în România

cat costa sa ti faci un plin la masina

Românii au văzut diferența la pompă atunci când au văzut cât costă să-ți faci un plin la mașină! Prețurile au crescut constant, luna aceasta, iar de vină se pare că ar fi doar cererea crescută de combustibil, ținând cont de faptul că suntem în perioada concediilor.

Cât costă să-ți faci un plin la mașină

Așadar, carburanții se scumpesc din nou în România! Șoferii plătesc deja mai mult pentru un plin de carburant, iar prețurile continuă să se majoreze. În ultimele zile au avut loc nu mai puțin de trei scumpiri ale carburanților! Românii au sesizat la buzunar aceste creșteri, care în ultimele zile au ridicat prețul carburanților în medie cu 30 de bani pe litru. Aceste creșteri vin însă după o perioadă de liniște, când prețurile la benzină și motorină au fost relativ aceleași.

Față de luna trecută, în luna iulie prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1.3%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 4.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1.5%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Prețul carburanților urmează să crească din nou

Mulți s-ar gândi că de vină ar fi prețul petrolului, însă lucrurile nu stau deloc așa. Se pare că motivele acestor scumpiri sunt altele. Mai exact, producătorii de combustibili din România au sesizat că cererea de carburanți a crescut, având în vedere că suntem în sezonul vacanțelor, așa că au majorat prețurile.

Se pare că scumpirile vor continua, mai ales după anunțul făcut de Arabia Saudită, care plănuiește să își reducă dramatic producția pe­tro­lieră, anunțul ve­nind în paralel cu un mai amplu acord al OPEC Plus de prelungire a limitărilor de producție până în 2024.

Mai mult, specialiștii au ajuns la concluzia la care am ajuns cu toții: când prețul petrolului crește, preturile la pompă cresc și ele, în doar câteva zile, însă atunci când scade prețul petrolului, scăderile se văd greu la pompă, în câteva săptămâni sau chiar deloc.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola