Artistă din Ucraina, care şi-a pierdut toate lucrările în război: „Mai am voinţă, viaţă şi creativitatea mea…” (Adevarul)

anna potri

Refugiatii ucraineni invata romana intr-un sat din Galati: Vreau sa pot spune „multumesc” celor care ne ajuta (Adevarul)

Potrivit , refugiatii din Ucraina invata limba romana, intr-un sat din apropiere de Galati. Cursurile au loc la caminul cultural, iar cursantii au varste de la 10 la 60 de ani. „Vreau sa le pot spune oamenilor din acest sat care mi-au dat adapost si se poarta extraordinar de bine cu noi”, spune o refugiata. Departe de casa, fortati de razboi sa isi abandoneze tara, 20 de copii si 25 de adulti din Ucraina au gasit refugiu in comuna Sendreni, aflata la zece kilometri de orasul Galati.
Pe lângă cazare gratuită, refugiaţii sunt ajutaţi să se integreze, au parte de servicii medicale la dispensarul din sat şi, nu în ultimul rând, sunt ajutaţi să înveţe limba română. În doar câteva ore, au învăţat să se prezinte, să salute, să spună „mulţumesc”.

Galati: 20 de incendii de vegetatie, in ultimele 24 de ore (Monitorul de Galati)

In ultimile zile, subunitatile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „G-ral. Eremia Grigorescu” al judetului Galati au fost solicitate sa stinga 40 de incendii de vegetatie uscata pe raza mai multor localitati.
In total, au ars aproximativ 120 de hectare de vegetatie uscata, stuf, maracinis, lastaris si padure. Principala cauza a cresterii numarului de incendii de vegetatie uscata o reprezinta utilizarea necorespunzatoare a focului deschis, incendierea intentionata, neglijenta fumatorilor şi depozitarea cenuşii din sobe în locuri necorespunzătoare scrie Monitorul de Galati.

Artistă din Ucraina, care şi-a pierdut toate lucrările în război: „Mai am voinţă, viaţă şi creativitatea mea…” (Adevarul)

Anna Potri, o talentata artista din Ucraina, a postat pe Facebook un anunt pentru a-si gasi un loc de munca in domeniul artei. Ea provine din Regiunea Mykolaiv si locuieste in prezent in orasul Galati. Anna Potri a fugit din calea bombardamentelor si a venit in orasul Galati, acolo unde locuieste si in prezent.
Tanara s-a implicat inca de la inceput in actiuni de voluntariat, a tradus pentru refugiatii ucraineni si a oferit o mana de ajutor oamenilor din tara ei. Până lucrurile se vor linişti în Ucraina, a decis să rămână în Galaţi şi să-şi caute un loc de muncă. „Printre ucrainenii care au decis sa rămână pentru un timp la noi, se afla şi astfel de oameni talentati. Şi pentru că nu sunt obisnuiţi să trăiască din mila altora, şi pentru că simt şi vor să dăruiască din ce au al lor, Anna fiind un exemplu, au nevoie de ajutor în găsirea unui loc de muncă aici, în România” , Dana Hâncu, preşedinta unei asociaţii, care s-a ocupat de cazarea şi asigurarea hranei pentru sute de refugiaţi.
Integral pe

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola