Apă cu rația într-un județ important al României. Cum e motivată decizia

apa cu ratia

Anunț îngrijorător pentru locuitorii unui județ important din țara noastră! Cel mai mare furnizor de apă potabilă din zonă anunță că timp de o săptămână va impune restricţii în furnizarea apei inclusiv pe timpul zilei. Reprezentanții societății au precizat că au luat această măsură din cauza secetei şi a consumului mare de apă atât în scop menajer, cât şi pentru activităţile agricole. Iată județul în care oamenii vor primi apă cu rația!

Restricții la apă într-un județ important al țării

Locuitorii unui județ important din România au primit astăzi, 11 iulie, o veste cum nu se poate mai proastă. Este vorba despre oamenii din Prahova, pe care operatorul regional de apă Hidro Prahova tocmai i-a anunțat că vor primi apă potabilă cu rația între 11 și 17 iulie.

În unele oraşe şi comune din judeţ au fost instituite restricţii inclusiv pe timpul zilei. Reprezentanții societății au spus că măsura este necesară din cauza secetei şi a consumului mare de apă atât în scop menajer, cât şi pentru activităţile agricole.

În oraşele Mizil şi Urlaţi, dar şi în comunele Gura Vadului (satele Gura Vadului, Perşunari şi Tohani), Gornet Cricov, Ciorani, Baba Ana (satele Conduratu, Cireşanu şi Satu Nou), apa va fi furnizată în regim normal doar pe timp de zi, urmând ca noaptea să fie oprită, pentru refacerea resurselor.

După acelaşi program se va furniza apa și în comunele Scorţeni, Fântânele şi Vadu Săpat. În schimb, în comuna Scorţeni (satele Mislea, Scorţeni, Bordenii Mari şi Bordenii Mici), apa va fi oprită pe timpul nopţii, între orele 23:00 și 5:30 şi în situaţii de urgenţă, pe parcursul zilei, în intervalul 13:00 şi 16:30.

De asemenea, în comunele Fântânele şi Vadu Săpat, apa va fi furnizată doar în intervalele 6:00 – 8:00 şi 18:00 – 21:00. În comuna Iordăcheanu (satele Moceşti, Iordăcheanu şi Plavia) situația este puțin diferită.

Mai exact, aici vor avea parte de restricții doar oamenii care locuiesc în zonele înalte, în timp ce abonaţii din zonele joase vor beneficia de apă în regim normal de presiune şi debit. Pentru zonele înalte ale comunei, apa va fi furnizată în intervalul 7:00 – 11:00 şi 20:00 – 23:00.

Cum a motivat societatea Hidro Prahova SA decizia

Reprezentanții Societatății Hidro Prahova SA au transmis un comunicat prin care au încercat să le explice oamenilor de ce sunt necesare aceste restricții.

„Societatea Hidro Prahova SA informează abonaţii din localităţile unde au fost introduse aceste restricţii că programele anunţate vor putea fi suspendate în momentul în care sursele de apă subterane sau de suprafaţă vor asigura debitele necesare pentru nevoile populaţiei.
Primăriile localităţilor afectate au fost informate cu privire la necesitatea introducerii acestor restricţii, implicit cu privire la faptul că programele de furnizare a apei potabile reprezintă, în acest context, singura soluţie tehnică pentru refacerea resurselor de apă în sistemele de alimentare.
Societatea Hidro Prahova SA face apel în continuare la toţi abonaţii să folosească apa numai în scop menajer şi să renunţe la utilizarea resurselor existente pentru activităţi agricole şi de grădinărit, în scopul evitării acestor deficienţe în procesul de distribuţie”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola