Amendă de 6.000 de lei pentru tinerii români care îndrăznesc să facă acest lucru în public

amenda de 6 000 de lei pentru tinerii romani

Camera Deputaților a dat votul decisiv pentru proiectul ce prevede majorarea amenzilor pentru cei care vandalizează spațiul public. Autoritățile au înăsprit amenzile pentru cei care fac graffiti pe spațiile publice. Acum, tinerii vor primi amenzi de până la 12 ori mai mari.

Amenzi dure pentru tinerii care fac graffiti

În cazul în care legea propusă de parlamentari va fi adoptată, amenzile ar fi de 12 ori mai mari și ar putea ajunge la sume de 6.000 de lei. Cu toate acestea, poliția nu obișnuiește să pedepsească asemenea fapte. Anul trecut, Poliția Locală a Capitalei a dat doar trei amenzi pentru graffiti.

„Cred că trebuie să existe cumva niște zone de compromis pe care să le negociem cu autoritățile. Nu mai bombardăm noi oamenii răi cu spray orașul, ne rezumăm la un loc de joacă. Așa poate funcționa, de ce nu”, a precizat Robert Obert, artist urban.

Desenarea gardurilor sau pereților reprezintă artă stradală și este practicată de foarte mulți tineri. Însă, este legală doar dacă este făcută cu acordul proprietarilor. În caz contrar, se consideră a fi vandalism și se pedepsește conform legii.

De asemenea, desenele nu pot fi făcute, în nicio circumstanță, pe clădirile declarate monument istoric. Majoritatea artiștilor care fac graffiti sunt de părere că amenzile mai mari nu-i va oprit pe cei care vor să coloreze străzile marilor orașe.

Tineri amendați pentru alcool și droguri la volan

Polițiștii rutieri din Dolj au efectuat mai multe controale rutiere, în urma cărora au aplicat 225 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 90.000 de lei, au reţinut 37 de permise de conducere, au retras 12 certificate de înmatriculare şi au constatat 17 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

„La activităţile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră, care au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme fără a deţine permis de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice, ori a substanţelor psihoactive”, informează IPJ Dolj.

De asemenea, oamenii legii au depistat în trafic o tânără, în vârstă de 21 de ani și un tânăr, în vârstă de 27 de ani, ambii din municipiul Craiova, în timp ce conduceau prin oraș sub influența unor substanțe psihoactive.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola