Abuzurile de putere ale premierului Ciucă. Generalul distruge instituții întregi ca să scape de acuzația de plagiat (G4Media)

ciuca plagiat demisie

Abuzurile de putere ale premierului Ciucă. Generalul distruge instituții întregi ca să scape de acuzația de plagiat (G4Media)

Generalul Nicolae Ciucă, propulsat premier de coaliția toxică PSD-PNL-UDMR, a trecut la o nouă fază autocratică. Distruge instituții întregi pentru a-și scăpa pielea de acuzația de plagiat. De data asta a luat în lunetă CNATDCU, consiliul care dă verdictele de plagiat, consiliul compus din specialiști unanim recunoscuți și complet independent politic, pe care nici măcar Ponta nu a reușit să îl desființeze. E o performanță pe care nu au reușit-o nici Victor Ponta și nici Liviu Dragnea. În cazul lui Ciucă, e deja al patrulea abuz de putere în dosarul plagiatului. Inimaginabil într-o țară care se pretinde o democrație funcțională, scrie jurnalistul Cristian Pantazi.

Integral pe G4Media.ro.

Premieră în industria feroviară din România: Guvernul a aprobat achiziţia primelor trenuri nepoluante pe hidrogen prin PNRR. Costurile proiectului sunt estimate la 973 de milioane de euro (Ziarul Financiar)

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri achiziţia primelor trenuri nepoluante, pe hidrogen, din România.

Proiectul pilot, implementat de Autoritatea Feroviară Română şi aprobat de Guvern, vizează achiziţia a 12 automotoare de 160 de locuri, precum şi servicii de întreţinere şi reparaţii a vehiculelor şi alimentare cu hidrogen, pe termen lung.

Garniturilor vor deservi prin servicii cu frecvenţă ridicată rutele din nordul Bucureştiului şi judeţul Ilfov, în conexiune cu judeţele învecinate Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu, dar că, datorită fiabilităţii noilor vehicule, trenurile vor ajunge şi până în judeţele Olt şi Dolj.

„Astfel, se vor asigura: trenuri la 30 de minute între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, trenuri la 30 de minute între Gara de Nord – Chitila – Săbăreni şi Titu, trenuri la o oră între Bucureşti – Găeşti – Piteşti, trenuri la o oră între Bucureşti şi Târgovişte şi 4 trenuri pe zi între Bucureşti – Slatina – Craiova prin Piteşti”, a anunţat secretarul de stat Ionel Scrioşteanu pe Facebook.

Trenurile vor permite îmbarcarea cu bicicleta şi accesul facil pentru persoanele cu dizabilităţi.

Costurile proiectului sunt estimate la 973 de milioane de euro, iar finanţarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Care sunt pașii pe care trebuie să-i mai facă Primăria Capitalei pentru demolarea Cathedral Plaza și cât costă (HotNews.ro)

Pentru demolarea turnului Cathedral Plaza, Primăria Capitalei trebuie să facă o achiziție publică pentru proiectul și lucrările de desființare, a declarat primarul general Nicușor Dan, într-un interviu acordat HotNews.ro. El spune că procedura va începe în următoarea săptămână, iar costurile estimate sunt în jur de 5-6 milioane de euro, bani care vor fi recuperați apoi de la proprietar.

Nicușor Dan a anunțat că a semnat, miercuri, dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. Instanța a anulat autorizația de construire pentru acest imobil încă din 2011. Semnarea dispoziției nu înseamnă însă că demolarea va începe imediat.

Ungaria își aduce elita în Transilvania (Libertatea)

Zeci de politicieni de la Budapesta, cercetători, profesori universitari, reprezentanți ai unor ONG-uri, artiști din Ungaria, reprezentanți ai partidelor și intelectualității maghiare din Transilvania urmează să fie prezenți la Universitatea de Vară Bálványos de la Băile Tușnad, ajunsă la cea de-a 31-a ediție. Capul de afiș este, ca în fiecare an, Viktor Orbán, care își trimite la eveniment aproape jumătate de guvern. Libertatea este prezentă la Tușnad pentru a relata de la cel mai mare eveniment al comunității maghiare din această vară.

„Generalul Iarnă” ar putea decide soarta războiului din Ucraina (Adevărul)

Analistul militar Ionuţ Şutea susţine că Ucraina va putea lansa la iarnă o contraofensivă strategică împotriva Rusiei. El susţine însă că atunci statele occidentale, în special Germania, vor fi în plină criză energetică, aşa încât vor face presiuni uriaşe asupra lui Volodimir Zelenski să accepte cerinţele Rusiei.

„Adevărul” i-a adresat analistului militar Ionuţ Şutea întrebarea care este elementul ce ar face diferenţa în acest conflict, având în vedere că se pare că nici Rusia, şi nici Ucraina nu au suficientă putere pentru a câştiga războiul. „Ambele părţi sunt extenuate, o consecinţă a unui război de uzură de intensitate sporită. Factorii decisivi vor fi capacitatea ambelor părţi de a-şi regenera efectivele, atât soldaţi, cât şi sisteme militare, şi aprovizionarea cu tehnică militară grea, aşa-zisele „heavy weapons” (arme grele-n. Red.)”, este de părere expertul.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola