8 televiziuni noi lansate în România? Surpriză majoră: ce trust face propunerea la CNA

televiziuni noi lansate in romania

Un important trust din România a solicitat CNA să acorde licență pentru nu mai puțin de 8 noi televiziuni. Toate posturile vor fi tematice și vor acoperi o arie largă de domenii: de la știri, muzică tradițională, istorie și până la food&travel. Iată ce post important de televiziune vrea să facă această mutare spectaculoasă.

Trustul care vrea să lanseze 8 noi televiziuni în România. CNA a primit solicitare de acordare a licenței

„Familia” Prima TV se mărește. Compania care deţine Prima TV, Profit TV şi cele patru televiziuni Look Sport are în plan să se extindă cu încă opt posturi TV. Trustul „Clever”, cel care deține aceste canale de televiziune, a făcut deja solicitare către Consiliul Național al Audiovizualului pentru acordarea licențelor a nu mai puțin de opt stații: Prima Comedy; Prima Show; Prima News; Prima Wild; Prima Shop 24; Prima Traditional Music; Prima History; Prima Food&Travel.

Solicitările de licenţă urmează să fie discutate în şedinţa CNA de marţi, 22 martie, potrivit ordinii de zi a instituţiei, scrie paginademedia.ro.

Posturile enunțate vor veni, printre altele, cu o colecţie nouă de programe de divertisment, filme şi seriale. Mangerii postului Prima TV sunt în discuții cu case de producţie independente din România şi pentru preluarea unor formate internaţionale.

Trustul condus de omul de afaceri Adrian Tomşa a mai solicitat CNA acordarea unei licențe pentru o nouă televiziune de sport ce va purta numele Prima Sport 5. Totodată, Clever Media a solicitat modificarea licențelor audiovizuale pentru posturile de sport LookSport+, LookSport, LookSport 2, LookSport 3, în urma căriea cele patru posturi TV își vor schimba denuimirea.

Cine este Grupul Clever

Postul generalist de televiziune Prima TV a fost achiziționat în 2020, ca parte a SBS Broadcasting, de la Graffiti Red de către grupul Clever Business Transilvania SRL, al cărui acționar majoritar este Adian Tomșa (65%). Ceolalți doi fiind Clever Media Network SRL (25%) și Maria Nicoară (10%).

Noul proprietar al stației a implementat o serie de noi măsuri în cadrul Prima TV menite să atragă publicul. Printre acestea se numără și îmbunătățirea mijloacelor tehnice pentru emisia la standarde Full HD.

Când s-a înființat Prima TV

Istoria Prima TV începe în anul 1994, când postul se numea Canal 38 și avea acoperire locală, putând fi urmărit doar în București. Începând cu 17 decembrie 1997, Canal 38 s-a transformat în Prima TV, post cu acoperire națională.

În 2000, Rpima TV a semnat un parteneriat cu compania SBS ( Scandinavian Broadcasting Systems). În octombrie 2005, SBS Broadcasting a fost preluată de către fonduri administrate de societățile Permira și Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR).

În iulie 2007, ProSiebenSat1 a semnat preluarea SBS Broadcasting și a creat astfel al doilea mare grup de televiziune din Uniunea Europeană, prezent în 13 țări, printre care și România.

În decembrie 2013, grupul român Graffiti Red a preluat SBS Broadcasting Media SRL, iar în august 2020, SBS Broadcasting Media SRL a fost fie achiziționat de compania Clever Business Transilvania SRL.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola