Veste importantă pentru șoferii din România. Anunțul RAR care îi va bucura pe mulți

veste importanta pentru soferii din Romania

Registrul Auto Român va putea verifica de acum înainte mașinile pe care românii au de gând să le cumpere. Vestea este una bună pentru șoferi, având în vedere că foarte multe au kilometrii dați înapoi sau pagube pe care vânzătorii le ascund.

Veste bună pentru șoferii români

Începând de joi, RAR anunță că va putea verifica mașinile pe care românii intenționează să le cumpere și își asumă rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto. Din nefericire, șoferii pot fi păcăliți ușor în momentul de față atunci când vor să cumpere un alt autoturism.

Potrivit celor de la RAR, două din zece mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare, începând de la lipsa seriei de motor până la modificarea seriei de șasiu.

Astfel de neconformități care au în vedere elemente de identificare a autoturismului poate determina respingerea definitivă a acestuia la RAR, dar și blocarea acesteia. De cele mai multe ori, mașina nu mai poate fi pusă în circulație.

„RAR dispune de expertiza necesară identificării situațiilor care pot face diferența atunci când scoateți banii din buzunar să vă luați o mașină. Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul.
Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi”,
transmite, într-un comunicat remis MEDIAFAX, Registrul Auto Român.

RAR va verifica mașina pe care vrei să o cumperi

Începând cu ziua de joi, oamenii vor putea merge la Registrul Auto Român Grivița, sediul central al instituției, cu autovehiculul pe care au de gând să îl achiziționeze pentru a fi verificat amănunțit.

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină. Ca și cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al prețului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporție de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR. Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea mașinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească”, declară Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Odată ajunsă la RAR, mașina va fi evaluată din punct de vedere tehnic. Acest lucru poate scoate în evidență diferite reparații neconforme făcute la caroserie sau eventuale intervenții asupra kilometrajului.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola