Un nou spectacol la Teatrul ”Gulliver”

harap alb

”Harap Alb – play again”, cel mai nou spectacol de la Teatrul ”Gulliver” întâlnește publicul la finalul acestei săptămâni, oferind spectactorilor o provocare artistică cu adevărat inedită.
Harap Alb reprezintă esența naturii umane, cu numeroasele-i ipostaze ce se oglindesc și se reflectă în existența individuală a fiecăruia. Este ințierea, descoperirea și devenirea unui Erou, trecerea de la condiția incipientă, primordială, la împlinirea maiestoasă și desăvârșirea sinelui. Este dobândirea și asumarea completă a propriei identități.

Harap ALb 1

Un filon epic rescris, răstălmăcit și reinterpretat prin prisme și perspective inedite de Daniel Chirilă aduce basmul COOL(t) al lui Creangă în universul uimitor și neașteptat al jocurilor pe calculator, creat de viziunea artistică surprinzătoare a regizorului și coregrafului Ștefan Lupu, în colaborare cu Teodora Velescu.
Raluca Alexandrescu completează captivantul quest al lui Harap Alb prin capitalizarea elementelor distincte de scenografie, evidențiate, totodată de unicitatea costumelor, cu subtile influențe steampunk, dar și interpretări moderne ale unor motive tradiționale.

Harap Alb 4

Proiecțiile și video-mapping-ul capată un rol semnificativ în poveste, prin contribuția lui Andrei Cozlac.
Muzica însoțește omniprezent parcursul cuceritor al lui Harap Alb, distingându-se prin ritmuri originale, create cu măiestrie de Adrian Nour. Puse în valoare de propria interpretare, intervențiile muzicale ale lui Adrian Nour oferă o cadență și un farmec aparte spectacolului.
Iar talente – mai mult sau mai puțin ascunse – dezvăluie toți Supereroii basmului și întreaga pleiadă de personaje din spectacol, toate caracterizate de profundă expresivitate și vivacitate, interpretate de: Adrian Nour, Andrei Midișan, Andrei Ciugulea, Miruna Dobrotă, Ramona Păuc, Nicoleta Miru, Valeria Taban, Cosmin Cosma, Gina Geru, Eduard Șișu, Andrei Dombrovschi, Ciprian Brașoveanu.

Harap Alb pers

Astfel, chintesența experienței lui ”Harap Alb – play again” este formidabil ilustrată prin fuziunea inedită a diferitelor mijloace de expresie: teatru-dans, proiecții și video-mapping, expresivitate corporală, muzică live, inserturi step și stomp, pentru a crea și oferi un spectacol complex, complet și impresionant, cu o încărcătură comică, dar și introspectivă și emoțională de excepție: „Dar cuvantul din poveste inainte mult mai este, iara eu in ea m-arunc, ca sa schimb ce-am in adanc.”
Avanpremiera spectacolului ”Harap Alb – play again” este programată pe data de 8 aprilie, de la ora 19:00, urmată de premiera din data de 9 aprilie, ora 19:00.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola