Tot ce trebuie să știi despre anvelope de iarnă 195 65 R15

anvelope 195 65 r15

Anotimpul rece impune schimbarea cauciucurilor pentru orice autovehicul. Anvelope de vară nu mai sunt potrivite pentru situația unor temperaturi scăzute și a carosabilului acoperit cu gheață sau zăpadă. se impune așadar achiziția unor cauciucuri iarnă cât mai fiabile și rezistente, care pot face față unor condiții meteorologice schimbătoare.

Atunci când temperatura mediului ambiant scade constant sub 7 °C este momentul să te gândești la achiziția unor cauciucuri de iarnă. Printre cele mai des folosite anvelope de iarnă se numără cele cu dimensiunea 195 65 r15.

Ce anvelope de iarnă 195 65 r15 poți alege?

Setul de anvelope iarna 195 65 r15 poate fi comandat inclusiv online, din magazinele de specialitate care comercializează diferite modele de cauciucuri potrivite pentru fiecare anotimp. Poți alege dintr-o gamă variată de modele de la cei mai faimoși producători.

În funcție de buget și preferințe poți opta pentru anvelope Kelly Winter ST 195 65 R15,    Viking Wintech, Kumho WP52, Barum Polaris, Semperit Speed Grip, BF Goodrich G Force Winter, Goodyear, Dunlop, RadaxDimax, Michelin Alpin, Nokian sau Continental.

Fiecare dintre aceste modele de cauciucuri de iarna 195 65 r15 trebuie să asigure un rulaj corect și o stabilitate impecabilă pe carosabil umed sau uscat. Iarna poți întâlni diferite fenomene meteodificile cum ar fi ploaia înghețată, poleiul, zăpadă abundentă, care pot crea probleme. derapajul poate fi evitat cu ajutorul unor anvelope de calitate, special construită pentru iarnă, cu caneluri adânci care elimina eficient apa și evită alunecarea.

Aderența pe suprafețe umede este un factor foarte important de care trebuie să ții cont atunci când selectezi un nou set de cauciucuri de iarnă. Dacă autoturismul tău are anvelopele uzate nu vei putea rula în mod eficient în anotimpul rece și atunci este nevoie să te gândești la un set de cauciucuri iarna 195 65 r15.

Dimensiunile și parametrii tehnici ai anvelopei 195 65 r15

Când cumperi cauciucuri 195 65 r15 iarna, primul aspect de care trebuie să ții conteste cunoașterea exactă a dimensiunilor anvelopelor. Dacă vrei ca setul de anvelope să se potrivească perfect roților automobilului tău, informează-te despre aceste dimensiuni. Aceste date tehnice sunt inscripționate pe vechile anvelope sau le poți afla consultând cartea tehnică a mașinii.

Lățimea profilului jantei măsurat în milimetri este 195, 65 reprezintă raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei. Diametrul radial este r 15 măsurat în inch.

Indicele de sarcină determină exact greutatea maximă admisă pe care o suporta anvelopa fără să se deterioreze. Acest indice este notat cu cifre, de exemplu indicele 91 arată o greutate maximă admisă de 615 kg.

Indicele de viteză este un alt parametru important, pe care trebuie să iei în considerare atunci când alegi un set nou de anvelope. inscripționat sub forma unor literede la F la V, W, Y, arată viteza maximă la care avea lopata poate suporta greutatea stabilită de indicele de sarcină.

Unii șoferi se întreabă dacă pot folosi anvelope de iarnă care au indici de viteză mai mici decât cei menționați în cartea de identitate a vehiculului. Răspunsul este pozitiv există posibilitatea să montez anvelope de iarnă cu o categorie de viteză inferioară de care însă trebuie să ții cont atunci când rulezi în condiții dificile de iarnă, neapărat cu menționarea acestui aspect în CIV ( cartea de identitate a vehiculului).

Clasa eficienței consumului de combustibil este strâns legată de rezistența la rulare. Este evident că ar fi de preferat să alegi anvelope care au o clasa eficienței consumului de combustibil destul de ridicată.Un alt parametru importantîn alegerea noilor tale anvelope de iarnă este coeficientul de aderență la suprafețe umede. Reacția vehiculului la frânare este foarte importantă pentru estimarea performanței anvelopei în condiții de rulaj pe carosabil umed sau alunecos. cu cât aderența este mai mare cu atât siguranța la volan sporește și poți rula în condiții excelente indiferent de vreme sau trafic.

Nivelul de zgomot exterior se măsoară în decibeliși este un coeficient care merită luat în considerare în momentul în care îți cumperi un set nou de cauciucuri de iarnă.

Concluzii

Cunoscând aceste informații legate de anvelopele de iarnă 195 65 r15, vei putea face cea mai bună alegere pentru autoturismul tău. Un set de cauciucuri iarna de calitatereprezintă o investiție esențială pentru funcționalitatea autoturismului în perioada anotimpului rece. Siguranța la volan este determinată direct de starea anvelopelor iar menținerea acestora în condiții excelente de rulare oferă șoferului un plus de confort și relaxare la volan.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola