Test de viteză cu Dacia Sandero Stepway pe o porțiune de autostradă unde nu există restricții (cu video)

test de viteza dacia sandero stepway

Jurnaliștii de la Auto Fast Magazine au realizat recent un nou test de viteză cu unul dintre modelele Dacia. De această dată a venit rândul hatchback-ului Sandero Stepway, una dintre cele mai bine vândute mașini în Europa ale constructorului autohton.

Cum s-a descurcat Dacia Sandero Stepway în timpul testului?

Francezii au pus la treabă pe o autostradă din Germania versiunea ECO-G 100 cu motor pe GPL în echiparea Comfort Plus. Propulsorul livrează o putere maximă de 100 CP și 170 Nm de cuplu. Acesta este conectat la o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte.

Principalele probe la care a fost supusă mașina românească au fost teste de accelerație și de frânare. De asemenea, a fost testată capacitatea de accelerare în timpul manevrei de depășire.

Versiunea Sandero Stepway ECO-G este creditată cu un timp de 11,9 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/h. După mai multe încercări, cei de la Auto Fast Magazine au reușit un sprint de 12,55 secunde cu instalația GPL dezactivată.

Cu GPL-ul activ, mașina a reușit să accelereze de la 0 la 100 km/h în 11,31 secunde. Este un timp mai bun decât cifra oficială anunțată de producătorul de la Mioveni. Practic, rulând pe gaz, noua Dacia Sandero Stepway a fost mai rapid cu 1,24 secunde decât atunci când motorul a funcționat pe benzină.

La capitolul viteză de vârf, Dacia anunță o valoare de 177 km/h. În timpul testului, francezii au reușit să atingă 181 km/h rulând pe GPL. De asemenea, repriza 0-60 km/h a fost realizată în 5,66 secunde. Totodată, modelul autohton a avut nevoie de 8,90 secunde pentru a accelera de la 80 la 120 km/h.

Te invităm să urmărești filmulețul de mai jos pentru a vedea cum s-a descurcat Dacia Sandero Stepway în timpul testului de viteză.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola