Țările de Jos intră în lockdown de sărbători, în încercarea de a opri al cincilea val de COVID-19

Restricțiile se înăspresc în Europa în fața unui nou val de Covid alimentat de infectările cu tulpina Omicron a coronavirusului.

Țările de Jos au anunțat un lockdown de Crăciun pe fondul îngrijorărilor legate de varianta de coronavirus Omicron. Astfel, magazinele neesențiale, școlile, barurile, restaurantele și alte locuri publice vor fi închise cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie. Prim-ministrul Mark Rutte a declarat că restricțiile sunt „inevitabile”, potrivit BBC.

Este vorba despre cele mai stricte reguli anunțate până acum în legătură cu Omicron.

Țările din Europa au înăsprit restricțiile pe măsură ce varianta puternic mutantă Omicron se răspândește.

Noile reguli din Țările de Jos, care intră în vigoare duminică, au fost anunțate în urma unei întâlniri între guvern și experți în domeniul sănătății.

Ce se întâmplă în alte țări din Europa

Franța a impus restricții stricte de călătorie pentru cei care vin din Marea Britanie, unde numărul cazurilor de Omicron depistate s-a triplat, în 24 de ore, până la 10.000. În plus, primăria Parisului a anulat tradiționalul, foc de artificii de pe Champs Elysee.

Două regiuni din România sunt singurele „zone verzi” pe o hartă a Europei „înroșită” de infectările cu Covid.

Regatul Unit este cea mai afectată țară, cu aproape 10.000 noi cazuri de Omicron, depistate în 24 de ore. În total, socotind si infectarile cu tulpina anterioară, delta, bilanțul zilnic, raportat ieri, a trecut de 93.000. A fost al treilea record zilnic, consecutiv, de infectări.

De la miezul nopții, Franța și-a închis granițele pentru cei care călătoresc din Marea Britanie, pentru turism sau afaceri. O mulțime de oameni au încercat să intre în Franța înainte ca accesul să le fie interzis. Așa că s-au format cozi uriașe la terminalele pentru feriboturi, din Prortul Dover, și cele pentru trenurile Eurostar.

Vorbind cu câteva ore înainte ca noile reguli să intre în vigoare, premierul Jean Castex a spus că restricțiile de călătorie sunt o parte din seriile de măsuri menite să limiteze valul de infecții cu Omicron. Acestea includ reducerea intervalului cerut între a doua și a treia doză, cu un ser anti-Covid. De asemenea, imunizarea completă este cerința obligatorie pentru accesul în restaurante și transportul public pe distanțe mari.

Jean Castex, prim-ministrul Frantei: „Am decis, mai ales, să transformăm permisul sanitar într-un permis de vaccinare și să înăsprim condițiile de control și sancțiuni pentru permisele de vaccinare false”.

Premierul Castex a mai spus că guvernul va anunța noi măsuri pentru a impulsiona vaccinarea.

Jean Castex: „Nu este admisibil ca refuzul câtorva milioane de francezi de a se vaccina să pună la risc viața, în toată țara”.

Pe de altă parte, experții din domeniul sănătății din Țările de Jos au susținut un lockdown strict. Deja, în Olanda erau în vigoare, până cel puțin pe 14 ianuarie, măsuri care impun închiderea restaurantelor, barurilor și majorității magazinelor, între 5 seara și 5 dimineața.

Pe o pantă ascendentă la numărul de infectări este şi Germania.

Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătăţii: „Ne aşteptăm la un al cincilea val masiv al pandemiei. Trebuie să ne pregătim de o provocare pe care nu am mai cunoscut-o sub această formă”.

Și în Irlanda, Omicron creeaza îngrijorare.

Michael Martin, premierul Irlandei: „Omicron se răspândește agresiv la toate grupele de vârstă şi cel mai probabil vom vedea un număr de infectări la un nivel care va depăşi cu mult ce am văzut până acum. Atât de gravă este situaţia!”.

De luni, puburile restaurantele, salile de spectacole și cinematografele din Irlanda trebuie să se închidă în fiecare seară la ora 20. Industria ospitalității se teme de „consecințe devastatoare”.

De luni, puburile restaurantele, sălile de spectacole și cinematografele din Irlanda trebuie să se închidă în fiecare seară la ora 20. Industria ospitalității se teme de „consecințe devastatoare”.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola