Șoferii trebuie să știe acest aspect: cât de des trebuie, de fapt, să îți speli mașina

cat de des trebuie de fapt sa iti speli masina

Întreținerea autoturismului nu înseamnă doar schimbarea uleiului și a filtrelor la termenele recomandate. Șoferii ar trebui ca regulat să ajungă cu autoturismul la spălătorie. Află de ce este esențial să îți speli mașina în mod regulat.

În afara preocupării șoferilor de starea tehnică a mașinii, aceștia ar trebui să acorde o atenție la fel de mare și aspectului exterior al acesteia, implicit să o spele periodic. Această acțiune ar trebui să facă parte din rutina oricărui șofer, mai ales că dacă aceasta nu este îngrijită, de-a lungul timpului se poate aduna extrem de multă mizerie.

Praful, noroiul și nu numai, pot lăsa pete pe vopseaua mașinii, sau mai rău, pot eroda caroseria, acesta fiind și motivul pentru care specialiștii recomandă spălarea periodică a mașinii. În timpul verii, păsările pot deveni dușmanii tăi, având în vedere că excrementele acestora conțin substanțe corozive care pot ataca lacul și vopseaua autoturismului.

În timpul iernii, drumurile acoperite cu zăpadă și gheață pot, de asemenea, să afecteze vopseaua mașinii. Sarea care este împrăștiată pe carosabil în timpul iernii, la fel ca și celelalte, poate avea același efect. Așadar, ai nenumărați factori externi care pot influența starea tehnică a mașinii, în orice anotimp, lucru care ar trebui să te determine să ajungi cu ea periodic la spălătoria auto.

Cât de des trebuie să speli mașina

Aspectul exterior al mașinii tale ar putea avea de suferit dacă nu încadrezi acest lucru în rutina ta. Mașina ar trebui spălată de fiecare dată când aceasta se murdărește și specialiștii recomandă să vizitezi o spălătorie auto care beneficiază de angajați specilizați în acest domeniu. Totodată, mașina ar trebui spălată atât la interior cât și la exterior de două ori pe lună.

Specialiștii recomandă spălarea mașinilor mai vechi mai des în comparație cu un autoturism nou. În cazul acestor mașini, în timpul primăverii și verii, aceasta trebuie dusă la spălătorie o dată la două-trei săptămâni, în timp ce în timpul toamnei și a iernii, chiar și săptămânal.

Cu toate acestea, nici nu trebuie să faci acest lucru din excesc, pentru că eventualele puncte de rugină s-ar putea extinde atunci când are loc contactul cu jetul de apă puternic. Totodată, atunci când o mașină este spălată prea des, vopseaua își poate pierde luciul.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola