Situația înmatriculărilor din România. Care este cel mai popular brand de autoturisme?

Dacia Logan

Înmatriculările de autoturisme noi in România au scăzut în luna august a anului 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut cu 22,26%. Totalul unităților înmatriculate a fost de 12,538.

Înmatriculările de mașini noi au cunoscut o scădere la nivel european, nu doar la nivelul țării noastre. Cu toate acestea, vânzările de mașini electrice au crescut considerabil. Oamenii tind să caute mașini complet electrice, dat fiind faptul că oferta producătorilor continuă să se extindă. De cealaltă parte, hibridele plug-in își pierd din popularitate.

Înmatriculările de autoturisme second au scăzut

În luna august a acestui an, înmatriculările de mașini au scăzut, numărul acestora ridicându-se la doar 12,538 de unități. Cu toate acestea, în primele opt luni din 2022, înmatriculările de autoturisme noi au atins valoarea de 83.349 unități, în creștere cu 5.08% fata de perioada similara din 2021, respectiv 79.320 unități.

În ceea ce privește autoturismele second hand înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins în august 2022 cifra de 28.048 unități. Este o scădere de 19.46% față de luna august a anului trecut.

Pe primele opt luni din 2022, înmatriculările de autoturisme second hand înmatriculate pentru prima oară în România au ajuns la valoarea de 213.413 unități. Acest lucru reprezintă o scădere de 20.96 % față de perioada similară din 2021, respectiv 270.016 unități.

Care sunt cele mai populare 10 branduri auto în România?

Pe primul loc al clasamentului se află marca autohtonă, Dacia. În perioada ianuarie-august 2022, au fost înmatriculate 24.148 de mașini ale constructorului de la Mioveni. Alături de Dacia, pe podium s-au clasat, Toyota și Hyundai. Cei doi producători au avut înmatriculări de 6.860 de unități, respectiv 6.607 de unități. Combinat, abia dacă sar de jumătate din cifrele obținute de Dacia. Ford urmează pe locul al patrulea cu 6.062 de unități înmatriculate, iar pe locul cinci este Skoda. Urmează, în această ordine, Volkswagen, Renault, Peugeot, Mercedes și Kia.

Sursa: ACAROM și DRPCIV.


Citiți articolul original pe promotor.ro

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola