Economia este cuvântul de ordine acum în România, dar nu numai. Peste tot energia electrică s-a scumpit foarte mult, iar oamenii trebuie să știe ce să facă pentru a ține în frâu facturile. Gospodinele comit o greșeală serioasă atunci când aleg temperatura la care spală hainele, iar această alegere se regăsește puternic în factura de electricitate.
Care este temperatura la care trebuie să speli rufele
Temperatura la care alegi să speli hainele este foarte importantă, atunci când vine vorba de economie la curentul electric. Facturile devin din ce în ce mai mari, iar românii trebuie să cunoască toate modalitățile prin care să reducă consumul de energie. Contează mult chiar și ora la care speli hainele.
Specialiștii spun că ar trebui să spălăm haine la începutul după-amiezii, înainte de ora 14.00, sau seara târziu, după ora 22.00. Mai există varianta să speli rufele foarte devreme dimineața, înainte ca majoritatea oamenilor să se trezească. Făcând asta, eviți orele de vârf, iar astfel reduci consumul de energie.
Cum faci economie la curent
Trebuie să ținem cont de următoarele lucruri, când spălăm haine: o mașină de spălat rufe folosește cea mai multă energie pentru a încălzi apa, iar următorul aspect: orele la care spălăm, deoarece sunt multe companii energetice care percep mai mult pentru electricitate în orele de vârf.
Pentru a face economie la curent, trebuie să spălăm hainele la o temperatură cât mai joasă. Specialiștii spun că spălarea optimă a hainelor se face la o temperatură de 30 de grade Celsius. Care este diferența dacă speli la 30, nula 40 de grad? Ei bine, specialiștii spun că spălarea hainelor la 30 de grade consumă cu aproximativ 40% mai puțină energie electrică pe parcursul unui an, în comparație cu spălatul la temperaturi mai ridicate. Dar dacă spălăm la 20 de grade? Ei bine, reducerea ar fi de 66%. Acum, depinde și ce pete trebuie să scoatem la spălat. Dacă hainele au pete de grăsime, atunci acestea vor ieși atunci când spălăm la 60 de grade Celsius. La fel trebuie să spălăm și lenjeria de corp și prosoapele, pentru a preveni răspândirea germenilor.
Cu siguranță, spălarea țesăturilor din lână la o temperatură prea ridicată poate duce la contractarea lor și la stricarea bunurilor noastre, iar culorile hainelor ies mai repede la o temperatură ridicată. Așadar, trebuie să cântărim bine situația, atunci când ne decidem să spălăm haine.
Citiți articolul original pe