Se aplică reducerea de 50 de bani/litrul de carburant. Cât economisești dacă alimentezi de aprox. 150 de lei

reducerea de 50 de bani benzina

Începând de vineri, 1 iulie 2022, intră în vigoare reducerea de 50 de bani pe litrul de carburant.

Cu toate acestea, rămâne la alegerea benzinăriilor dacă vor scădea sau nu prețurile. Reducerea ar trebui să fie afișată, atât la intrarea în benzinării, cât și pe bonul fiscal.

În cazul de față avem un bon fiscal care ne arată că la o alimentare de 152 de lei, clientul va plăti, după aplicarea reducerii, sumă de 143 de lei. Asta înseamnă o reducere de 8,75 de lei.

reducerea de 50 de bani litrul de carburant economisesti carburant 150 de lei

Prețul carburanților a scăzut cu 50 de bani de la miezul nopții

Măsura a fost decisă de Guvern, urmând ca această reducere să fie suportată în mod egal de stat și benzinării. Șoferii sunt însă în continuare revoltați. Așa că, au ieșit joi în stradă să protesteze în aproape toată țara, în fața instituțiilor, pe bulevarde și la stațiile de alimentare.

De exemplu, dacă aseară prețul motorinei era de 9 lei și 27 de bani, iar un litru de benzină costa 8 lei şi 71 de bani, astăzi motorina costă 8 lei şi 77 de bani pe litru, iar benzina 8 lei şi 21 bani.

Așadar, la un plin de 50 de litri de carburant, șoferii vor economisi în jur de 25 de lei. Reducerea va fi suportată în mod egal de stat și de operatori, fără a fi o obligație pentru toate benzinăriile.

Pentru început, benzinăriile vor suporta din propriile fonduri compensarea cu 50 de bani pentru fiecare litru de carburant, urmând ca, mai apoi, să plătească taxe mai mici către stat.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola