Renault Air4 este un automobil care îşi poate lua zborul, tribut pentru Renault 4L

Viitorul aparţine automobilelor electrice, dar mai e un segment care tot pare “gata să sosească” cam din anii ’70 încoace. E vorba despre automobilele zburătoare, iar dacă despre taxiuri zburătoare am mai vorbit, ele fiind testate în Dubai, azi vedem un concept de automobil Renault, care îşi poate lua zborul. E vorba despre Renault Air4, care se poate admira în acest articol.

Renault 4L a fost unul dintre cele mai de succes vehicule ale companiei, cu peste 8 milioane de unităţi asamblate între 1961 şi 1992, inclusiv unul convertit în Papamobil. Pentru a aniversa cei 60 de ani de existenţă ai săi, Renault a colaborat cu firma de design The Arsenale pentru a crea viziunea unui vehicul futurist derivat din Renault 4L. Rezulaul este Renault Air4, care e o combinaţie între automobil şi quadcopter.

Renault Air4 vrea să fie un simbol al independenţei şi libertăţii şi al dispariţiei blocajelor în trafic. Vehiculul original este preluat ca sursă de inspiraţie, dar are o formă actualizată şi modernă. Corpul este acum fabricat integral din fibră de carbon, iar în faţă găsim faruri LED, inclusiv DRL-uri verticale pe laturile grilei. Linia de design este mai blândă şi mai curbată decât la 4L, care era mai pătrăţos.

Automobilul ajunge la viteză maximă de 93.6 km/h şi foloseşte baterii de 90.000 mAh pentru a se ridica la maxim 700 de metri înălţime. De propulsie se ocupă 4 elice motorizate, câte una în fiecare colţ al vehiculului. Un prototip de Air4 va fi expus la Atelier Renault pe Champs Elysees în Paris începând cu 29 noiembrie până la final de an. Ulterior va fi expus şi la Miami, New York şi Macao.

Sursa foto

Citiți articolul original pe

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola