Rabla 2023: de ce e mult mai avantajos să-ți cumperi mașină acum

masina noua rabla 2023

Statul român îți oferă șansa de a-ți achiziționa o mașină nouă, cu ajutorul programului guvernamental Rabla, dacă ai de dat la schimb un autovehicul vechi, gata de a fi casat.

Trebuie să știi că noile condiții ale programului Rabla Clasic 2023 sunt avantajoase pentru tine, în calitate de client.

Concret, prima de casare va crește cu 15%, în 2023! Practic, rabla pe care o dai spre casare va fi mai valoroasă de anul acesta, deci noua mașină pe care o cumperi va avea un discount mai mare.

Ce trebuie să știi despre Rabla 2023

Mai multe detalii cu privire la programul Rabla 2023 ne oferă însuși ministrul Mediului, care face următoarele precizări:

„Am început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local. În cadrul programului Rabla Clasic, care oferă acel bonus pentru casarea mașinilor vechi și posibilitatea de cumpărare de mașini cu motorizare clasică noi, avem bugetul pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare, așa cum și dumneavoastră ați discutat la Dacia, cu ocazia vizitei pe care ați efectuat-o. Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023.

În același timp, creștem bugetul pentru mașinile electrice. Conform discuțiilor de acum 2 ani, cu producătorii și importatorii de mărci auto, am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate. Am stabilit împreună cu dânșii, acum doi ani, pe patru ani, un program care ajută atât sectorul, cât și cetățenii în mod special pentru schimbarea autoturismelor vechi. Anul trecut s-au constat evoluții absolut pozitive pe piața auto din România, a crescut numărul de mașini noi înmatriculate, a crescut exponențial numărul de mașini electrice înmatriculate datorită programelor derulate prin Administrația Fondului pentru Mediu.

S-a redus numărul de mașini second-hand, pentru prima dată după foarte mulți ani. Parcul auto din România se întinerește și am putea spune că la sfârșitul anului 2023 bifăm inclusiv obligația din PNRR – ne-am asumat că vom scoate peste 250.000 de mașini vechi din circulație. Cred că la sfârșitul anului 2023 ținta pentru 2026 va fi atinsă”, a transmis ministrul Mediului.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola