Cum cumperi în siguranţă de sărbători + ponturi legate de călătoria cu laptopul în vacanţă de la Dell Technologies

Pentru că ne apropiem de sezonul vacanțelor de iarnă, perioada sărbătorilor şi a cumpărăturilor, azi am compilat o serie de ponturi pentru voi pentru shopping şi călătorii în siguranţă. Ele vin de la Michael Collins, preşedinte şi manager general Dell Global Consumer şi Small Business.

Scrisorile spre Moş Crăciun au fost trimise, suntem destui cu lista de cumpărături deja pregătită şi mulţi vor să îşi înlocuiască electronicele vechi cu unele noi. Pică la fix şi voucherul Rabla în această perioadă. Trebuie totuşi să avem grijă cum facem cumpărăturile în siguranţă, pentru a nu avea parte de hack-uri şi cardurile golite. Iată câteva ponturi, venite de la Dell Technologies după un ghid postat de FBI şi Departamentul de Securitate Internă:

 • Asigurați-vă că folosiți un site web securizat, verificând URL-ul (https://)
 • Încercați să folosiți site-urile unor mărci de renume pe care le cunoașteți și în care aveți încredere
 • Evitați să faceți cumpărături de pe computere publice și de pe rețele Wi-Fi publice, deoarece acestea pot conține software malițios și nu sunt securizate
 • Asigurați-vă că aveți o parolă (sau o frază de autentificare) puternică, formată din numere, litere și caractere speciale
 • Nu refolosiți niciodată parolele și utilizați autentificarea cu mai mulți factori ori de câte ori este posibil
 • Nu faceți niciodată click pe linkuri suspecte

Aţi cumpărat un PC nou şi acum?

Se recomandă să ştergeţi datele personale de pe PC-ul vechi şi să faceţi o copie de rezervă, mutând datele pe PC-ul nou. În cazul computerelor Dell, multe modele includ funcția Dell Data Wipe integrată în BIOS. Dacă nu aveţi pe PC un software de ştergere a hard disk-ului, exista un software care poate fi cumpărat, precum Dell Migrate, serviciu care facilitează mutarea fişierelor importante de pe vechiul PC pe noul Dell şi care vă pot ajuta să eliminaţi informaţiile private de pe vechiul dispozitiv.

Sfaturi pentru călătoria cu laptopul

Mulţi îşi iau laptopul în călătorii şi trebuie să se asigure că acesta rămâne fiabil şi utilizabil în delegaţie sau vacanţă. Iată câteva ponturi care vă ajuta să economisiţi timp de baterie:

 • Opriți dispozitivul înainte de a-l pune în geanta pentru laptop.
 • Utilizați întotdeauna adaptorul de alimentare original furnizat împreună cu laptopul. Nu utilizați adaptoare de la terți.
 • Reduceți luminozitatea ecranului.
 • Reduceți numărul de aplicații deschise.
 • Evitați expunerea laptopului la temperaturi extreme. Dacă este expus la temperaturi extrem de scăzute sau ridicate, lăsați-l să ajungă la temperatura normală înainte de utilizare și înainte de încărcare.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola