Pomi fructiferi columnari – ce sunt şi care sunt avantajele lor?

pomi fructiferi

În ultimii ani tot mai multe persoane au ales să se mute din măriile oraşe, alegând în acest fel o casă cu o curte generoasă pentru a se bucura mai mult de aer liber, dar şi de un nou hobby, acela fiind grădinăritul.

Având în vedere acest lucru, prima alegerea a persoanelor care au făcut acest pas este să îşi planteze pomi fructiferi pentru a se bucura de fructe proaspete în fiecare sezon.

Pomii columnari fructiferi au început să fie o alegere din ce în ce mai deasă datorită faptului că au o producţie ridicată şi o necesitate de spaţiu mult mai redusă faţă de un pom clasic, fiind o opţiune potrivită pentru curţile de dimensiuni mici şi nu numai.

Când au apărut pomii fructiferi columnari

Încă din anul 1960, primele soiuri de pomi fructiferi de acest fel şi-au făcut aparitia într-o livadă din Columbia. Pomii columnari sunt o soluţie foarte bună şi din ce în ce mai comună în ultima perioadă, fiind preferaţi de persoanele proaspăt mutate la curte. Se găsesc multe soiuri, putând alege dintr-o gamă diversificată precum : cireş, vişin, măr, păr, gutui şi aşa mai departe.

Care sunt avantajele pomilor columnari

Pomii fructiferi columnari prezintă câteva avantaje faţă de cei tradiţionali, cele mai importante fiind următoarele:

– Produc fructe încă din primul an – un factor important pentru selectarea unor pomi fructiferi este perioada de rodire. Aceste soiuri încep încă din primul an să producă fructe, putându-vă bucura de rod într-un timp mult mai scurt.

– Nu ocupă mult spaţiu – datorită faptului că ramurile nu cresc pe orizontală, iar ramificaţiile lor sunt minime, pot fi plantaţi la distanţe mult mai mici pentru a diversifica cât mai mult soiurile, dar şi pentru a mări producţia într-un mod mai convenabil.

– Se pot planta mai mulţi decât cei normali – neavând o coroană mare, soiurile pot fi plantate la o distanţă mult mai mică una de cealaltă, fiind perfecte pentru cei care doresc mai mulţi pomi sau nu dispun de suficient spaţiu.

– Pot creşte în ghiveci – pomii columnari pot fi crescuţi în ghiveci pentru a putea fi expuşi în diverse zone din curte sau chiar şi pe balcon.

– Productivitate de până la 10 kg – având în vedere dimensiunea redusă, productivitatea lor este foarte mare, fiind un avantaj important în alegerea lor.

– Culegerea fructelor se realizează mult mai uşor – având în vedere dimensiunile reduse, culesul se realizează mult mai uşor.

– Întreţinere scăzută – datorită faptului că nu se ramifică pe plan orizontal foarte mult, întreţinerea şi tăierile anuale sunt mult mai simple, fiind necesare doar stropirile de bază împotriva bolilor sau a insectelor.

Pomii fructiferi sunt cele mai apreciate şi populare plante care sunt cultivate în România datorită faptului că oferă posibilitatea unei persoane de a se bucura de fructe proaspete şi ecologice direct din propria curte. Sănătatea este pe un factor important în viaţa oricărei persoane, iar acest lucru începe prin consumul regulat de fructe, care pot fi de acum la îndemâna oricui, mai ales dacă aleg să planteze câţiva pomi fructiferi columnari.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola