Peugeot 308 va avea din 2023 și versiune electrică

Francezii de la Peugeot anunță că noua generație a modelului compact 308 va primi o versiune complet electrică începând cu anul 2023. Cel mai probabil, viitorul 308 cu zero emisii va fi oferit atât în varianta de bază de hatchback, cât și break.

Peugeot e-308 va avea autonomie de 400 km

Planurile pentru o variantă cu zero emisii a lui Peugeot 308 au fost dezvăluite anul trecut de șeful de produse de la Peugeot, Jerome Michelon. Acum sunt disponibile mai multe informații despre viitorul rival direct pentru Volkswagen ID.3, Nissan Leaf  și Renault Megane E-Tech.

Noul 308 electric ar urma să se numească e-308. Acesta va fi construit pe noua platformă dedicată vehiculelor cu zero emisii dezvoltată de producătorul francez. Asta înseamnă că modificările estetice vor fi minore, la fel ca în cazul modelelor 208 și 2008, care au deja versiuni pur electrice.

Reprezentanții Peugeot spun că noul e-308 va oferi o autonomie de 400 de kilometri. Această valoare îl va poziționa pe același nivel cu viitorul model compact Tesla

În același timp, varianta pe baterii a lui 308 va avea și o putere mărită comparativ cu e-208. Un singur motor electric montat în față va produce 156 CP și 270 Nm de cuplu. Puterea va fi transmisă către puntea față.

Energia va fi stocată într-o baterie de 400 V, montată sub podea. Aceasta va avea 50 kWh și o capacitate de încărcare rapidă de 100 kW. Noua tehnologie chimică a bateriei NMC811 va permite o eficiență de 12,4 kWh la fie 100 de kilometri parcurși.

În ciuda bateriei mai mari și, probabil, mai grea, greutatea va fi de circa 1.600 kg. Noul e-308 va fi, astfel, la fel de greu cu varianta hibrid plug-in. Volumul portbagajului va avea 361 litri, în cazul hatchback-ului în varianta PHEV, și mai puțin de 412 litri cât are versiunea cu motor cu ardere internă.

Producția noului Peugeot e-308 va debuta cel mai probabil în iulie 2023. Primele livrări vor fi făcute la scurt timp după aceea.

Sursa: Carscoops

Citiți articolul original pe Promotor

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola