Pepenele roșu, fructul ideal pentru orice dietă rapidă de vară. Poți slăbi până la 10 kilograme, în doar 15 zile

pepenele rosu fructul ideal pentru orice dieta rapida de vara

Pepenele roşu este cunoscut pentru beneficiile pe care le are atât pentru sănătate, cât şi pentru eficienţa sa în curele de slăbire. Fructul-vedetă al verii este o sursă bogată de vitamine şi antioxidanţi și are proprietăți dietetice și duretice, datorită conţinutului ridicat de apă. Potrivit studiilor, dieta cu pepene roşu poate ajuta la pierderea kilogramelor nedorite, într-un timp record.

Datorită cantităţii ridicate de zaharuri, pepenele roşu oferă organismului energia necesară pentru activităţile zilnice. Dieta cu pepene roşu este una dintre cele mai uşoare cure de slăbire și reprezintă, totodată, cea mai rapidă metodă de a da jos kilogramele nedorite, chiar dacă, la prima vedere, poate părea drastică și greu de ținut.

Dieta cu pepene roşu constă în consumul a trei kilograme de pepene roşu pe zi, funcţionând pe acelaşi principiu ca mono-dieta. Cunoscută ca şi dieta disociată, mono-dieta constă în consumarea unui singur aliment pe zi. Dacă este urmată aşa cum trebuie, dieta cu pepene ajută atât la eliminarea toxinelor, cât şi a apei în exces din organism.

Mai mult decât atât, pepenele conţine şi licopină, o substanţă cu efect antioxidant şi reglator imunitar. 100 g de pepene oferă 4,5 mg licopen, care au rolul de a reduce riscul de boli cardiovasculare. Pepenele roşu este un aliat de nădejde în curele de slăbit, dieta cu acest fruct fiind una dintre cele mai recomandate în perioada verii.

150 de grame de pepene roşu au doar 45 de calorii, iar cu ajutorul dietei, se pot slăbi până la 10 kilograme în 15 zile. Specialiștii spun că citrulina din pepene are rol de a încetini și de a reduce acumularea grăsimii.

Deși ajută la slăbit, pepenele roşu nu oferă tot aportul energetic de care are nevoie organismul uman, iar medicii recomandă ca dieta să nu fie ţinută excesiv doar cu acest fruct, pentru a nu apărea dezechilibre. Pe de altă parte, există și nutriţionişti care susţin că dieta cu pepene poate fi ţinută consumând doar pepene, însă niciodată mai mult de trei zile consecutive.

Alimentele bogate în calorii, precum mânarea de tip fast-food, pot fi înlocuite cu pepene. Acest lucru este valabil și în cazul deserturilor, deoarece pepenele este un fruct dulce și taie pofta de zahăr. El conține zahăr natural, și nu procesat, așa cum se găsește în comerț.

Specialiștii spun că poate fi băut un pahar cu suc proaspăt de pepene verde sau pot fi mâncate una-două felii de pepene, cu 10-15 minute înainte de cină. De asemenea, cina poate fi formată exclusiv din pepene dacă în restul zilei a existat o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional.

Mai mult, băuturile carbogazoase, precum și sucurile naturale, pot fi înlocuite doar cu felii de pepene sau cu sucul acestui fruct, informează Antena3.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola