Noul Porsche Panamera facelift este testat în condiții extreme în Suedia

Actuala generație Porsche Panamera a fost revizuită în vara anului 2022, însă germanii pregătesc deja o nouă operație de restilizare. Rivalul lui Audi A7 va primi un nou set de modificări estetice atât la exterior, cât și la interior. Din punct de vedere mecanic, modelul german nu va suferi schimbări.

Versiunea 2023 a lui Porsche Panamera se află în plin proces de dezvoltare de serie. Mașina este testată în această perioadă condiții extreme de zăpadă și temperaturi scăzute într-o regiune din Suedia.

Panamera va primi doar modificări estetice

În imaginile realizate de britanicii de la publicația Autoexpress apare un prototip necamuflat. Se pot observa o serie de modificări de design, în special la partea frontală.

Se disting două prize de aer laterale mai mici și mai rotunjite. Ele prezintă mai puține striuri orizontale comparativ cu actualul model. Luminile diurne cu LED sunt noi și au fost poziționate vertical.

Grila principală a radiatorului a fost și ea revizuită. Acum este mai înaltă și mai îngustă decât la modelul actual. Deasupra plăcuței cu numărul de înmatriculare va exista o extensie foarte îngustă a grilei.

Jantele au același design cu cele de pe modelul aflat pe piațăă. În momentul lansării vor fi devăluite și noi jante alături de noi nuanțe de vopsea. În rest, Panamera rămâne neschimbat, deși nu este exclus ca până la debutul oficial al versiunii de serie să mai fie operate totuși mici modificări estetice.

Interiorul este „camuflat” cu ajutorul unor geamuri fumurii. Asta ne dă de înțeles că o actualizare a habitaclului este posibilă. Una dintre modificări ar fi un nou selector pentru cutia de viteze mai mic, la fel ca pe actualul 911.

Nu este exclus să vedem un instrumentar de bord complet digital. Actualul Porsche Panamera oferă un panou de instrumente parțial digital. Noi ornamente și materiale vor fi de asemenea introduse. Ecranul tactil de 12,3 inch de pe actualul Panamera va fi păstrat. Noul sistem de infotainment PCM de pe Taycan ar putea fi preluat și de Panamera facelift.

Gama de motorizări va fi aceeași

Gama de motorizări va rămâne foarte probabil neschimbată. Sunt posibile în schimb ca unele motoare să primească un plus de putere și de eficiență. Vârful de gamă va fi în continuare Panamera Turbo S E-Hybrid. Versiunea actuală produce 690 CP.

Nu este exclus ca inginerii din Stuttgart să umble și la suspensii și la amortizoare pentru un plus de manevrabilitate.

Noul Porsche Panamera facelift este de așteptat să sosească în vara anului 2023. Noua generație Panamera va fi lansată nu înainte de 2024 și va beneficia în premieră de o versiune 100% electrică.

Sursa: Autoexpress

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola