Mercedes va produce în România componente pentru maşini electrice

mercedes va produce in romania componente pentru masini electrice

România e gata să fie din nou pusă pe harta marilor producători auto, odată cu anunţul celor de la Mercedes Benz. Aceştia vor să îşi mute producţia de componente pentru maşini electrice la fabricile de la Sebeş şi Cugir. În această idee, va începe un program de retehnologizare a acelor întreprinderi.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mercedes-Benz a primit deja de la Guvern 35 de milioane de euro ajutor de stat pentru achiziţia de utilaje. În acest moment gigantul german deţine în România două companii: Star Assembly în Sebeş şi Star Transmission în Cugir. Ele au fost obiectul unor investiţii de 320 de milioane de euro. În ţara noastră aceste companii produc componente şi cutii de viteze automate pentru maşinile Mercedes-Benz.

Au fost înfiinţate şi linii de asamblare recent pentru vehicule hibrid. Aceste două firme au cifra de afaceri împreună de 1.5 miliarde de euro, fiind o piesă importantă în economia românească. În 2019 Daimler a început să fabrice în uzina de la Sebeş noua cutie de viteze 8G-DCT, o cutie automată performantă cu tehnologie de vârf. Daimler deţine în ţara noastră compania Star Assembly, ramura din Sebeş şi Star Transmission din Cugir.

Aceasta din urmă a fost înfiinţată în 2001, odată cu deschiderea unei unităţi de producţie la Cugir. În 2013 se deschidea încă una la Sebeş, axată pe montaje de cutii de viteze automate.

Nu e un proiect singular: Varta ar ţinti spre construcţia unei fabrici de baterii la noi, investind 1 miliard de euro, iar Draxlmaier are planuri pentru investiţii de 200 de milioane de euro într-o fabrică pentru baterii la Timişoara.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola