Mercedes-Benz a demarat producția la primul model AMG electric

Prezentat în urmă cu mai bine de trei luni, noul Mercedes-Benz AMG EQS53 4Matic+, a intrat în producția de serie. Este primul model 100% electric al companiei care poartă sigla diviziei de performanță AMG

Noul sedan al constructorului german este echipat cu două motoare electrice. Autonomia anunțată este de până la 580 de kilometri cu o singură încărcare.

Primul Mercedes-Benz AMG electric: 761 CP și 580 km autonomie

Nava amiral cu zero emisii din Stuttgart a primit un sistem de propulsie care dezvoltă o putere maximă de 658 CP și 950 Nm de cuplu. Cu ajutorul funcției „Boost” și a pachetului „AMG Dynamic Plus”, bolidul german poate dezvolta 761 CP și, respectiv, 1.020 Nm.

Cu aceste resurse, AMG EQS53 4Matic+ sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde și atinge o viteză de vârf limitată electronic de 250 km/h.

Din ansamblu mai face parte o baterie de 107,8 kWh, care are o arhitectură de încărcare la 400V. Cu o singură încărcare, limuzina electrică va putea rula până la 580 de kilometri. Pentru o autonomie de 300 de kilometri, bateria va putea fi încărcată de la o stație „supercharge” în doar 19 minute.

Din punct de vedere estetic, noul sedan electric se distinge prin spoilere specifice modelelor performante AMG și un set de jante de 21 sau de 22 inch. Clienții pot comanda opțional pachetul „AMG Night Package Dark Chrome”, etriere roșii pentru frânele ceramice și ornamente din carbon și negru cromat.

Sursa: Daimler

Citiți articolul original pe Promotor

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola