KineDok 2021 la Muzeul de Arta Vizuala Galati

Muzeul de Artă Vizuală Galați vă invită la filme documentare KineDok powered by One World Romania

Joi, 14 octombrie începe cea de-a șaptea ediție a programului european KineDok powered by OneWorld Romania cu multipremiatul documentar,,Solo” ce va fi proiectat la Muzeul de Artă Vizuală Galați de la ora 18.00.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locuri din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film dezbateri angrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână conectat nu doar la actualitatea românească ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

SOLO (Cehia, 2019)

Regie: Artemio Benki

Martín Perano este un pianist și compozitor argentinian tânăr, virtuoz, a cărui viață a fost întoarsă pe dos de o boală mintală. Acesta a petrecut ultimii ani în cel mai mare spital psihiatric din America de Sud, El Borda în Buenos Aires. După externare, Martín s-a întors în casa pustie a părinților săi, unde cea mai mare îngrijorare este să învețe să trăiasă liber și să se întoarcă la pian, unde a cântat zilnic la institut. Regizorul observă, răbdător, întoarcerea lui Martín; în interviurile cu cei dragi, află mai multe despre trecutul lui, abordând liric viața interioară a unei persoane obsedate de creație, capabilă de a-și găsi puterea în hipersensibilitate.

Premii și festivaluri

L’ACID – Cannes

DokuFest, Prizren, Kosovo

MakeDox, Skopje – cel mai bun documentar États Généraux du Film Documentaire, Lussas All About Freedom Festival, Gdańsk Duhok International Film Festival – cel mai bun documentar Les Écrans documentaires, Arcueil Jihlava International Film Festival – cel mai bun documentar Minsk “Listapad” International Film Festival Gangneung International Film Festival Belfort International Film Festival Filmaren America Latină

Artemio Benki a fost un regizor și producător născut în Paris. A început să lucreze în industria media la 13 ani ca jurnalist radio, iar la 18 ani s-a alăturat ziarului ,,L’Autre Journal” ca jurnalist colaborator cu Marguerite Duras și Hervé Guibert. Benki a mers în Praga în 1989, pentru a realiza un documentar scurt-metraj despre refugiații romi, stabilindu-se în capitala Cehiei în 1992. A fondat compania de producție Sirena Film doi ani mai târziu, iar în 2000, a devenit co-fondator al companiei Artcam Films.

S-a stins din viață pe 15 aprilie 2020, la 53 de ani.

ORGANIZATOR LOCAL: Muzeul de Artă Vizuală Galați ORGANIZATOR NAȚIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: festival-oneworld.ro | kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38

(Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola