Impozit auto 2022: Care este termenul limită pentru plata impozitului pe mașină?

Impozit auto 2022: Care este termenul limită pentru plata impozitului pe mașină?

bucuresti aglomerat

Conform legislației în vigoare, proprietarii de automobile înmatriculate în România sunt obligați să plătească un impozit auto anual. Valoarea acestei taxe se calculează în funcție de capacitatea cilindrică a motorului. Dar, care este termenul limită pentru plata impozitului pe mașină? Răspunsul la această întrebare îl vei afla citind acest articol.

Până când se poate plăti impozitul auto fără penalizări?

În cazul în care nu ai achitat până la această dată impozitul pe mașină nu trebuie să îți faci griji. Ai încă suficient timp la dispoziție pentru a plăti impozitul anual către statul român, în conformitate cu Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, conform prevederilor acestui act legislativ, impozitul auto poate fi achitat și în anul 2022 în două tranșe egale. Prima tranșă va putea fi plătită până la data de 31 martie 2022, iar cea de-a doua până pe 30 septembrie 2022.

Proprietarii de autovehicule care vor achita impozitul pentru tot anul până la data de 31 martie vor beneficia de o reducere. Astfel, autoritățile vor aplica în acest caz o bonificație ce poate ajunge până la 10%.

Trebuie să știi că, dacă vei depăși acest interval, vei plăti impozitul auto 2022 cu penalizări.

Unde se poate plăti impozitul auto?

Valoarea impozitului auto variază în funcție de capacitatea cilindrică a motorului. Pe site-ul ImpozitAuto.ro poți să-ți calculezi rapid și simplu impozitul auto pe care va trebui să-l plătești în 2022.

Tarifele aferente impozitului auto au crescut de la 1 ianuarie 2022  cu 2,6%. Această scumpire a fost stabilită în funcție de rata inflației. În cazul mașinilor hibride, prețul impozitului pe mașină scade cu 95 de procente. Vehiculele electrice sunt scutite de la plata impozitului.

În calculatorul online va trebui să introduci diverse informații solicitate cum ar fi marca și modelul mașinii, capacitatea cilindrică a motorului și orașul de reședință al proprietarului.

Impozitul auto 2022 poate fi achitat fizic de proprietarul autovehiculului la sediul direcției de taxe și impozite de care acesta aparține. În același timp, această taxă anuală se poate plăti și online pe site-ul de Internet Ghișeul.ro.

Pentru a putea efectua plata online, deținătorul automobilului va trebui să-și creeze gratuit un cont de utilizator cu o parolă de identificare.

Citiți articolul original pe Promotor

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola