Cauta
Adauga
Sign In

Fundații speciale – Ce sunt și cât de eficiente sunt acestea?

Fundații speciale – Ce sunt și cât de eficiente sunt acestea?

fundatii speciale

Denumirea de ”fundații speciale” pornește de la partea de planificare a proiectelor și experiența aprofundată în predictibilitatea forajelor sub orice formă ar fi ele. Atunci când activitatea voastră se desfășoară în domeniul construcțiilor, aveți nevoie de parteneri de încredere și de alegeri corecte. Chiar dacă bugetul este un criteriu de bază, calitatea trebuie să fie în topul criteriilor de alegere în acest domeniu.

Ce sunt fundațiile speciale?

Fundațiile speciale sunt reprezentate de o listă completă de servicii pe care companiile cu experiență, echipamente de ultimă generație și know-how le oferă clienților din domeniul construcțiilor. Studiile geotehnice, analiza probelor de foraj, avizare studiilor, foraje de mică și medie adâncime, echipări puțuri, toate fac parte din subdomeniile geotehnicii.

În situațiile în care clienții unei astfel de companii își doresc să construiască o clădire specială, pilonii de fundare joacă un rol important în acest sens. Pe lângă faptul că aceștia fac parte din structura care va suporta încărcarea structurii către fundația de sprijin, pilonii vor avea și rolul de a transfera această încărcătură.

Este important de menționat faptul că execuția unor piloni de fundare poate avea costuri mai reduse decât alte soluții care-și propun consilidarea terenurilor pe care urmează să se construiască un imobil sau o structură.

Pentru a executa lucrări fundații speciale, compania care se ocupă cu aceste servicii are nevoie de echipamente de ultimă generație. Tehnologia a avut întotdeauna rolul de a oferi mai multă siguranță și o muncă mai ușoară executantului, dar și de a scurta timpul de execuție a lucrării.

Cât de eficiente sunt fundațiile speciale?

Rezistența unei clădiri este dată de fundația acesteia. Chiar dacă această parte din construție va rămâne nevizibilă, rolul ei este unul extrem de important. Alegerea materialelor și a constructorului pentru această etapă sunt pași extremi de importanți de care fiecare viitor proprietar trebuie să se preocupe.

Fundațiile speciale au la bază piloni de fundare, care, așa cum am descoperit în rândurile anterioare, joacă un rol esențial. Alegerea acestui tip de fundație are la bază studii și caracteristici geologice și hidrologice ale terenului pe care urmează să se contruiască. De asemenea, tipul de structură de rezistență este un alt factor foarte important în alegerea tipului de fundație.

În cazul unor terenuri de fundare de o anumită natură, alegerea unei fundații speciale este absolut necesară pentru a îmbunătăți rezistența construcțiilor. Rolul acestor tipuri de fundații este de a limita tasările și deformabilitățile terenului de fundare.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola