Centrul Cultural Dunărea de Jos organizează, în perioada pe 24-26 iunie, „Festivalul Iei la Dunărea de Jos”

festivalul iei a

Potrivit comunicatului emis de instituția culturală din Galaţi, evenimentul este desfăşurat în cadrul Programului Valori ale Culturii populare din judeţul Galaţi şi va avea loc, începând de vineri, de la ora 11.00, în zona pietonală centrală din municipiu Galaţi. Spicul – Fata pe valuri, unde timp de trei zile se vor organiza expoziţii de cămăşi tradiţionale, şezători şi ateliere de lucru, demonstraţii meşteşugăreşti, momente artistice, dar şi Târgul meşterilor populari, aflat la ediţia a XX-a.

festivalul iei

Vineri, de la ora 19.00, va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” împreună cu invitatul special Adriana Ochişanu, iar în sâmbătă seara, pe scena amplasată în zona Fântânii Fata pe valuri, va urca cunoscuta interpretă de muzică populară Laura Lavric.

Târgul Meşterilor Populari, un eveniment derulat în cadrul Programului „Pământ şi Suflet”, reuneşte şi în acest an, de Sânziene, când se sărbătoreşte Ziua Iei, meşteri populari şi artizani din cele mai importante zone etnofolclorice: Ilfov, Prahova, Vrancea, Suceava, Argeş, Neamţ, Brăila, Braşov şi Galaţi.

În cele trei zile de desfăşurare, vizitatorii vor putea participa la ateliere şi demonstraţii de lucru (olărit, cusut, ţesut) şi se vor bucura de expoziţii şi spectacole de muzică populară.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola