Dacia crește pe piața auto europeană

dacia logo nou gama

Numărul de mașini Dacia a crescut în luna iunie a acestui an. Cele trei piețe importante sunt Germania, Franța și Marea Britanie.

Nu este un secret că brandul autohton are succes printre cumpărătorii din vestul Europei. Constructorul raportează creșteri ale vânzărilor în cele mai importante piețe din Europa, conform Economica.net.

În Franța, producătorul a dat dovadă de cifre de vânzări foarte bune, mai ales că piața auto a scăzut cu 14,2% față de aceeași lună a anului trecut. Conform datelor NGC-Data, în iunie au fost înmatriculate 171.112 autoturisme noi. Din totalul de mașini noi înmatriculate în iunie, 17.278 au fost Dacia. Creșterea cu 15,88% a brandului românesc fiind cea mai mare dintre mărcile aflate în top 10 pe piața din Franța.

Și în primele șase luni ale anului a stat foarte bine la vânzări. În timp ce piața franceză de autoturisme a înregistrat un recul de 16,3% până la 772.046 unități, Dacia a raportat o creștere cu 2,69% până la 64.690 unități. Datorită acestei creșteri, a atins o cotă de piață de 8,38%.

Dacia – Lider și în Germania

În Germania, o țară în care piața auto a scăzut cu 18%, vânzările Dacia au crescut cu 40,3% față de iunie 2021, cu 5.683 de autoturisme noi înmatriculate în Germania.

Chiar dacă piața auto germană a scăzut cu 11% în primul semestru din 2022, Dacia a cunoscut o creștere de 45%. Dintre toate mărcile prezente pe piața din Germania, cele mai mari creșteri în prima jumătate a anului au fost ale mărcilor Polestar (143,5%), Dacia (45%) și Tesla (32,6%).

Și piața Marii Britanii a fost afectată, iar vânzările au scăzut cu 24 de procente în luna iunie. Dacia a vândut 2.372 de vehicule. Este o creștere cu 120,86% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat doar 1.074 de unități.

În prima parte a acestui an, înmatriculările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 12%, la aproximativ 802.000 unități. Dacia a reușit o creștere cu 75,52%, până la 12.111 mașini.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola