Tratamentul cu implanturi dentare provoacă uneori neîncredere în rândul pacienților nu numai din cauza miturilor asociate cu frica de respingere a implanturilor și de durere a procedurii, ci și adesea asociată cu un cost mai mare al tratamentului. Să vedem care este costul implantului dentar și al coroanei protetice ce se sprijină pe acesta, și de ce tratamentul cu implanturi dentare este o metodă mai profitabilă și mai avantajoasă de tratament?
Costul unui implant dentar poate varia substanțial de la o clinică stomatologică București la alta chiar dacă vorbim despre același brand și model de implant.
Din ce este compus prețul tratamentului cu implant dentar?
Mai întâi de toate – calificările și experiența medicului.
De ele depinde corectitudinea tacticii de tratament alese, și corectitudinea tuturor etapelor de tratament.
Este important de știut faptul că un specialist bun are întotdeauna propria lui opinie, bazată pe experiență și poate oferi întotdeauna sfaturi bune despre ce este de făcut.
Iată deci prima componentă pentru preț implant dentar București.
Diagnosticare
Nici cel mai experimentat specialist nu poate înțelege în mod fiabil esența unei probleme de sănătate și nu poate oferi modalități de a o elimina fără un examen radiologic detaliat.
Cele mai comune metode de examinare radiologice înainte de tratamentul cu implanturi dentare sunt radiografia panoramică, tomografia computerizată (CT) și radiografia retroalveolară. Trebuie menționat însă că CT-ul este singura modalitate corectă de a stabili corect planul de tratament cu implanturi.
Pe baza anamnezei, medicul va indica pacientului ce teste adiționale (ex. analize de sânge) trebuie efectuate înainte de tratament.
Pregătirea cavității bucale
Această etapă trebuie să includă în mod obligatoriu curățarea profesională a dinților, tratarea dinților cariați și îndepărtarea rădăcinilor dinților vechi. Adesea, aceasta din urmă poate fi făcută în același timp, chiar înainte de punerea implantului. În acest caz, implantul este plasat în alveola dintelui extras.
Pregătirea pentru intervenția chirurgicală
În unele cazuri, înainte de operație, poate fi necesară refacerea osului maxilar (sinus lift, grefe osoase). Acest lucru poate fi necesar în cazul în care osul maxilarului are volum insuficient sau este subțiat.
Intervenția de plasare a implantului dentar
După ce au fost finalizate toate etapele pregătitoare, începe etapa de implantare, timp în care chirurgul implantolog introduce implantul dentar în osul maxilarului.
Operația se efectuează sub anestezie locală și durează între 40 și 60 de minute. Apoi, în funcție de tactica aleasă, gingia este fie complet suturată, fie parțial în jurul bonturilor de vindecare.
În acest din urmă caz, imediat după îndepărtarea suturilor, se pot pune coroane pe implanturi. În cazul implantării clasice sau în două etape, etapa de integrare a unui implant dentar durează de la 2 la 6 luni.
Termenii sunt de obicei stabiliți de implantolog individual și depind în principal de densitatea țesutului osos și de stabilitatea primară a implantului.
Etapa protetică
După integrarea implantului, începe etapa finală a tratamentului, timp în care medicul va instala pe implanturi lucrările protetice.
Prețul lucrărilor depinde de tipul de coroană/proteză și de metoda de atașare. Coroanele cele mai scumpe, dar în același timp estetice sunt coroanele din dioxid de zirconiu. Coroanele metalo-ceramice sunt o opțiune mai economică, iar coroanele metal-plastic sunt cele mai ieftine.
Deci, pentru a rezuma: implantul dentar este o procedură complexă și în mai multe etape, constând dintr-o gamă întreagă de manipulări medicale și proceduri de diagnosticare. Astfel, costul unui astfel de tratament nu poate fi oferit de prețul implantului în sine.