Cum să te bucuri de un masaj relaxant și detensionant

relaxingmassage

Mișcarea înseamnă viață dar dacă ești genul de persoană activă sau sportivă uneori poți suferi de dureri musculare în urma efortului intens. La polul opus, dacă duci o viață sedentară sau lucrezi multe ore la birou, te poți confrunta cu probleme similare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te eliberezi de acest disconfort.

De ce apar durerile musculare

Printre cauzele cele mai comune ale durerilor musculare sunt: tensiunea, stresul, mișcarea în exces și micile accidente. De cele mai multe ori aceste dureri sunt localizate pe anumiți mușchi sau o anumită zonă a corpului.

Când e vorba de dureri musculare în tot corpul, de obicei poate fi un semn de boală, alte afecțiuni sau extenuare.

 Dureri musculare la picioare

Poate ai stat în picioare întreaga zi, ai mers mult pe jos sau pur și simplu ai avut o zi lungă la birou iar picioarele se simt dureroase și tensionate.

Senzația de oboseală la picioare poate fi descrisă ca acea senzație inconfortabilă care seamănă cu durerea dar nu este la fel de ascuțită. Simți că este durere însă nu o poți localiza într-un punct exact.

Cauzele de obicei sunt crampele musculare, circulația sanguină deficitară în picioare, varice sau reumatism. Sunt destul de neplăcute încât să te simți epuizat după o zi lungă și obositoare.

De aceea, ce poate fi mai plăcut decât un masaj răcoritor si detensionat cu o cremă cu efect relaxant?

Oboseala musculară și reumatism

Reumatismul este o inflamație cronică dureroasă, care afectează nu doar mușchii ci și oasele, articulațiile, tendoanele și ligamentele. Persoanele care suferă de dureri reumatice le descriu ca pe niște dureri surde si de fundal.

În plus se manifestă ca o oboseală și epuizare profundă în tot corpul.

Masajul regulat poate fi o formă de completare a tratamentului**, mai ales dacă este realizat cu o cremă cu efect antiinflamator.

 Tratament pentru durerile musculare

De obicei remediul clasic constă în pastile care calmează durerile sau odihnă. O altă modalitate este aplicarea de gheață alternativ cu metode de încălzire a zonei.

Mai ușor și eficient este un masaj ușor cu crema antiinflamatoare Aloe Heat Lotion, unul din cele mai bune produse Forever Living.

Durerile musculare sunt ameliorate ușor cu masaj cu această cremă cu efect de răcorire și încălzire.

Mușchii încordați sau obosiți se vor relaxa, îndepărtând ușor durerea. Mulțumită concentrației de aloe vera* și uleiuri esențiale naturale cu efect detensionant: ulei de semințe de susan, ulei de sâmbure de caise, vitamina E, extract de mentol și eucalipt*.

Alte metode pentru ameliorarea durerilor sunt strechingul ușor, care poate relaxa mușchii și exercițiile ușoare. Important este să se realizeze trecerea treptat de la efort ușor către mediu.

De asemenea șomnul și odihna sunt o modalitate grozavă de recuperare și relaxare.

 Cum să previi apariția de dureri musculare la picioare

Câteva sfaturi care te pot ajuta să reziști unei zile lungi și obositoare fără contracturi musculare și oboseală în picioare:

  • Dacă faci mișcare sau sală întotdeauna fă încălzire înainte de antrenament și streching la final.
  • Dacă stai la birou, ridică-te minim o dată pe oră și fă câțiva pași sau ușoare mișcări de întindere.
  • Bea suficiente lichide, mai ales în timpul exercițiilor fizice.
  • Poartă încălțăminte adecvată și comodă.

Aceste idei te vor ajuta să te bucuri de picioare sănătoase și nedureroase, care te vor sprijini cu bine în activitățile tale zi de zi.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola