Cum mănânci paste fără să te îngrași. Trucurile explicate de un nutriționist

Cum mananci paste fara sa te ingrasi

Pastele reprezintă unul dintre cele mai căutate preparate din întreaga lume. Originare din Italia, acestea sunt extrem de delicioase, dar nu lipsite de calorii. Pentru cei care se întreabă adesea dacă pastele îngrașă, ei bine, răspunsul te va uimi. Pastele făinoase îngrașă doar atunci când sunt consumate în combinații nepotrivite. Totuși, dacă ascultăm de sfaturile nutriționiștilor, putem consuma paste chiar și de două sau trei ori pe săptămână.

Pastele se pot consuma și în dietă

Pastele nu trebuie eliminate din dietă, deoarece ele reprezintă o masă sățioasă și sănătoasă. Bineînțeles, dacă faci unele modificări la prepararea lor, astfel încât să reduci numărul mare de calorii. Un nutriționist a arătat cum poți mânca paste, ori de câte ori dorești, fără ca silueta să aibă de suferit.

„Vorbim despre paste, pentru că așa le vede lumea, mai bune sau mai rele, în relația cu glicemia. Acest lucru se referă la indicele glicemic și dacă pentru o mâncare sau pentru o masă indicele glicemic este mare înseamnă că ridică glicemia repede și acest mecanism ajută la îngrășare.
Indicele glicemic este viteza cu care cresc glicemia pastele sau un alt aliment. Viteza trebuie să fie scăzută, pentru că în acest fel, la nivelul unor procese hormonale, poate să fie mai bine pentru siluetă sau mai rău. În general, ca să fie clar, noi încercăm să ocolim mâncărurile cu indice glicemic mare. Despre paste s-a vorbit de multe ori că ar intra în această categorie, însă nu este deloc așa, acesta este un mit. Pastele, cele albe, făcute din grâu dur și în special cele integrale nu au un indice glicemic crescut.
Nu putem să le considerăm în aceeași cutiuță cum este și pâinea sau gogoșile sau alte produse din făină albă rafinată. Ele sunt mai bune, această e prima veste bună a zilei, că nu au un indice glicemic atât de mare. Dacă știm să le alegem, niște paste din grâu dur sau niște paste integrale, este și mai bine și dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”, a concluzionat nutriționistul Ruxandra Pleșea, pentru Antena 1.

Cum preparăm corect pastele

Pentru a nu îngrășa, pastele trebuie consumate cu legume. Ruxandra Pleșea recomandă ca pastele să fie consumate și-n dietă, mai ales cu o oră sau două înainte să facem sport.

„Le combinăm cu proteinele, fibrele… adică legumele, pot să facă un bol în care se micșorează cantitatea de paste, vin multe legume pe lângă și în acest fel obținem o masă plină de nutrienți. Pe deasupra putem pune fie somon, fie brânză, fie o altă carne, ulei de măsline presat la rece, mult oregano uscat și obținem un produs extraordinar de bine echilibrat din punct de vedere al indicelui glicemic.

Putem mânca pastele și la dietă, pentru că facem si sport și avem nevoie de energie pentru sport, așa că pastele pot să confere acest lucru, le consumăm cu o oră, două înainte de a merge la sală sau la activitatea sportivă, pentru că noi avem nevoie de carbohidrați, o viață keto. Aceste programe sunt folosite pe termen scurt. Stilul de viață echilibrat pe termen lung include carbohidrați. Cu cât mai lenți, cu atât mai bine. Găsim asta în astfel de paste asociate cu legume și proteine.”, a mai adăugat specialistul în nutriție.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola