Cum iti ajuti micutul in cazul unui nas infundat copii?

tonimer1

Senzatia de nas infundat copii sau congestia nazala in cazul copiilor apare, de cele mai multe ori, impreuna cu instalarea gripei si racelii sau ca simptom al unei alergii.

De regula, aparitia mucusului in caz de nas infundat bebelusi ajuta la hidratarea si curatarea membranelor nazale, dar acesta poate cauza o serie de alte probleme, mai cu seama in cazul celor mici.

Pentru a nu te panica in momentul in care copilul tau se confrunta cu un nasuc congestionat sau infundat, acesta fiind de cele mai multe ori inevitabil, iata cateva sfaturi prin care poti sa-ti ajuti micutul cu cateva metode la indemana.

  • Regleaza umiditatea aerului. Uscarea aerului duce la cresterea substantelor poluante din aer. Potrivit studiilor, nivelul optim de umiditate in locuinta trebuie sa fie cuprins intre 40% si 60% rh. Scaderea umiditatii sub pragul minim are loc in general in timpul iernii sau daca este traversata o perioada de seceta.​ Foloseste un umidificator de camera pentru a reduce umiditatea la un nivel confortabil. De asemenea, nu uita sa aerisesti camerele, in special camera copilului, cel putin 1 data pe zi.
  • Fluidifica mucusul nazal cu solutii hipertonice. Daca cel mic are dificultati respiratorii din cauza mucusului, foloseste un decongestionant nazal. Tonimer lab Hypertonic Baby Spray, solutie hipertonica sterila de apa de mare, decongestioneaza caile nazale si fluidifica mucusul usurand respiratia. In plus, este prevazut cu varf atraumatic ce asigura o pulverizare fina fara sa sa cauzeze rani sau sa pericliteze viata copilului.
  • Asigura-i o baie cu abur. Lasa apa fierbinte sa curga in cada, pana cand vezi aparitia aburilor. Ajuta-l pe copil sa inhaleze vaporii pentru cateva minute. Acest lucru va ajuta la dezinflamarea membranei nazale si la fluidificarea mucusului.
  • Hidrateaza-l corespunzator. Congestia nazala la copii mai poate fi prevenita si inlaturata printr-o hidratare corespunzatoare. Astfel, mucusul va fi drenat mai eficient, iar mucoasa nazala va fi mai hidratata. Alapteaza sau asigura-i cu ajutorul biberonului suficiente lichide bebelusului, iar pe copiii de varsta mai mare incurajeaza-i sa consume cat mai multe lichide zilnic (apa plata sau ceai, fara zahar, pentru ca zaharul incetineste vindecarea si accelereaza inflamatia).

Bebelusii care nu pot respira pe nas, vor respira pe gura si astfel prezinta un risc mai mare de a intra in contact cu boli ale cailor respiratorii. Secretiile nazale persistente sunt periculoase pentru ca pot provoca sinuzite, otite si alte complicatii.

La nou-nascuti, nasul infundat poate interfera cu alaptatul si in cazuri rare, poate cauza tulburari grave de respiratie. In cazul copiilor mai mari, nasul infundat poate influenta auzul sau capacitatea de vorbire.

Daca nu reusesti sa elimini secretiile din nas ale copilului cu aceste metode, mergi de urgenta la medic. 

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola