Cum funcționează baloanele gastrice: explicația științifică din spatele procedurii

allurion promotional images naples

O sa discutam mai intai despre baloanele gastrice clasice și cum funcționează aceasta. Iar mai apoi o sa facem o comparatie cu noua tehnologie Allurion, care nu presupune chirurgie, anestezie sau endoscopie.

Asadar, cum functioneaza baloanele gastrice clasice?

Baloanele gastrice reprezintă o soluție de slăbire nechirurgicală care a câștigat popularitate în ultimii ani, inclusiv în România. Aceste intervenții presupun plasarea unui balon în stomac – acest dispozitiv ocupă un anumit spațiu în sistemul digestiv și îi ajută astfel pacientul să se simtă mai sătul, mai repede. Dar cum funcționează baloanele gastrice și care este știința din spatele procedurii medicale de care vorbim?

Baloanele gastrice funcționează reducând spațiul disponibil în stomac, ceea ce ajută oamenii să se simtă plini mai repede și să mănânce mai puțin. Baloanele sunt introduse în stomac prin cavitatea bucală și apoi umplute cu soluție salină sau cu un gaz. Odată umplute, acestea ocupă spațiu în stomac – astfel se reduce cantitatea de alimente ce poate fi consumată în timpul unei mese.

Procedura de introducere a balonului gastric clasic durează de obicei aproximativ 30 de minute, în timpul procedurii, pacienților li se poate administra un sedativ, iar balonul este introdus prin gură cu ajutorul unui endoscop. Odată ce balonul este în poziție, acesta este umplut cu soluție salină sau gaz, iar endoscopul este îndepărtat.

Baloanele gastrice sunt de obicei îndepărtate după 6-12 luni. Procesul de îndepărtare este similar cu procesul de inserare, iar endoscopul este folosit pentru a dezumfla balonul și a-l îndepărta din stomac. Pacienții sunt sfătuiți să urmeze o dietă strictă și un program de exerciții fizice în timpul în care balonul este în poziție pentru a maximiza pierderea în greutate.

Știința din spatele baloanelor gastrice se bazează pe conceptul de sațietate. Sațietatea este senzația de plenitudine care apare după masă. Când stomacul este gol, este eliberat hormonul grelină, care semnalează creierului că este timpul să mănânce. Pe măsură ce stomacul se umple, se extinde, iar receptorii din stomac trimit semnale către creier care reduc senzația de foame.

Baloanele gastrice acționează prin creșterea senzației de sațietate. Ocupând spațiu în stomac, ele reduc cantitatea de alimente care pot fi consumate în timpul unei mese. Acest lucru are ca rezultat o senzație de sațietate, care reduce dorința de a mânca mai mult. În plus, pierderea în greutate care rezultă din baloanele gastrice poate avea și un impact pozitiv asupra sațietății. Pe măsură ce indivizii pierd în greutate, pot experimenta o reducere a apetitului și o creștere a hormonilor de sațietate, ceea ce poate reduce și mai mult dorința de a mânca.

În concluzie, baloanele gastrice funcționează prin reducerea spațiului disponibil în stomac, ceea ce îi ajută pe pacienți să se simtă sătui mai repede și să mănânce mai puțin. Acest lucru duce la pierderea în greutate, după cum am menționat. Deși baloanele gastrice nu sunt lipsite de riscuri, ele pot fi o soluție eficientă de slăbire pentru multe persoane care s-au luptat cu metodele tradiționale de slăbire. Dacă ai în vedere un balon gastric, este important să discuți despre riscurile și beneficiile cu un medic, pentru a determina dacă este opțiunea potrivită pentru tine.

allurion pogramme

Cu ce este diferit balonul gastric Allurion?

Din fericire, există și opțiunea introducerii fără sedare, anestezie, ori endoscopie: descoperă aici balonul gastric Allurion!

Denumit și „balonul gastric care se înghite“, Allurion este utilizat în tratamentul obezității, fiind un dispozitiv de nouă generatie care poate fi introdus în stomac fără a fi nevoie de anestezie, endoscopie sau orice procedură chirurgicală.

Deci, ce face un balon gastric de înghițit de la Allurion?

  • Capsula este înghițită sub atenta observație a unui medic.
  • Odată ajunsă în stomac, capsula se desface și rezultă balonul ce va fi umplut cu 550 ml de lichid (acest proces se întâmplă printr-un cateter care rămâne atașat de capsulă în acest moment, și care va fi detașat ulterior, după ce medicul se asigură că balonul este plasat corespunzător)
  • Balonul rămâne în stomac aproximativ 16 saptamani, timp în care vei fi într-un proces continuu de slăbire
  • La sfârșitul celor aproximativ 16 săptămâni, o parte din învelișul balonului se topește, lichidul se golește, iar membrana balonului este eliminată natural, prin scaun.
  • Pe tot parcursul programului vei avea parte de consultații din partea medicilor, vei avea acces la un număr de telefon de urgență si vei fi ghidat de către un nutritionist cu scopul de a te ajuta sa faci schimbări radicale și definitive în stilul de alimentatie

Peste 100.000 de oameni au ales folosirea unui balon gastric Allurion!

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola