Top componente auto cărora să le acorzi regulat atenție: plăcuțe de frână, baterii și rulmenți auto

rulmentika ro

Indiferent de marcă lor sau de specificațiile cu care vin la pachet, mașinile ne sunt astăzi mai esențiale ca oricând. Stilul de viață dinamic, ne obligă indirect să luăm în calcul achiziția unei mașini, pentru că mijloacele de transport în comun nu ne pot fi mereu la dispoziție. Investițiile în mașină nu se opresc însă în momentul achiziției, ci în timp vor apărea și anumite defecțiuni, survenite adesea în urma uzurii constante. Acest detaliu însă nu mai vine ca o noutate pentru niciun șofer, având în vedere că mașinile sunt concepute din piese și accesorii cu o durată de viață limitată. Durata de viață a acestora depinde de calitatea lor, de modul în care sunt întreținute, dar și de conduita șoferului.

Anumite componente ale mașinii sunt supuse constant uzurii, astfel că mai devreme sau mai târziu, orice șofer va fi pus în situația neplăcută de a investi în componente noi. Vestea bună este aceea că durata de viață a multor componente poate fi semnificativ prelungită prin verificări de rutină și printr-o conduită potrivită a șoferului. Iată așadar câteva componente supuse constant uzurii și cărora să le acorzi o atenție mai deosebită, indiferent de sezon!

Bateria auto

Un produs auto cu o importanta majoră pentru buna funcționare a mașinii este clasica baterie auto. Fiind cea care susține întreg sistemul electric al unei mașini, este recomandat ca periodic să te asiguri că starea de funcționare a acesteia este perfectă. Din pricina unor consumatori adiționali sau a unei întrețineri necorespunzătoare, bateria poate ceda mult mai repede decât ai putea tu preconiza, astfel că o simpla verificare te poate scuti de neplăceri. În general o baterie auto de calitate are o durată de viață de aproximativ 4-5 ani, utilizată desigur în condiții normale.

Rulmenții

Rulmenții auto se afla de asemenea printre produsele care necesita o atenție mai sporită, având în vedere că de aceștia depinde buna funcționare a mașinii. În general este mai dificil a se verifica rulmenții mașinii pana în punctul în care aceștia scot acel zgomot specific. Atunci când produc zgomot, adesea este momentul să îi înlocuiești cu alții noi. Din fericire, magazine online precum www.rulmentika.ro, îți stau la dispoziție cu o gamă largă de rulmenți de calitate, pe care îi poți achiziționa la prețuri avantajoase. Evită cu orice preț să circuli cu mașina dacă constați că rulmenții sunt uzați sau chiar defecți.

Plăcuțele de frână

Plăcuțele de frână și discurile aferente sistemului de frânare sunt componentele care au tendința de a se uza cel mai rapid, pentru ca frânarea este o acțiune desfășurată în mod constant în deplasările cu mașina. Plăcuțele și discurile de frâna necesita o atenție mai aparte, pentru că defecțiunile de la nivelul acestora au un impact profund asupra siguranței pe drumurile publice. Din acest motiv, este recomandat ca periodic să apelezi la o inspecție tehnică la nivelul acestora, pentru a evita situațiile neplăcute sau chiar periculoase ce pot apărea.

Fiecare componenta a mașinii este importantă, de aceea inspecțiile tehnice periodice sunt esențiale pentru a descoperi în timp util potențiale defecțiuni. Daca îți dorești ca mașina ta să funcționeze perfect pentru vreme îndelungată, acorda-i atenția pe care o merită!

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola