Cauta
Adauga
Sign In

Combinatul siderurgic şi-a deschis porţile pentru cea de-a X-a ediţie a Şcolii de Vară

Un număr de 46 de studenţi de la cinci universităţi din ţară participă la cea de-a X-a ediţie a Şcolii de Vară, un program de internship care a început în 2012 la combinatul siderurgic din Galaţi, a anunţat, joi, directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.

Potrivit acestuia, în următoarele zece săptămâni, stagiarii, care au fost selectaţi din aproximativ 150 de candidaţi de la universităţile Galaţi, Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Constanţa, vor fi angajaţi cu normă întreagă şi vor lucra la proiecte cu aplicabilitate industrială directă pentru combinat.

Internii, care vor fi susţinuţi de mentori din cadrul companiei, vor participa la sesiuni de instruire pentru a-şi dezvolta diverse abilităţi, dar şi la activităţi de team-building, care au ca scop crearea de sinergii şi evidenţierea importanţei muncii în echipă.

“Şcoala noastră de Vară vă va arăta combinatul nostru şi faptul că industria siderurgică este diferită de ceea ce v-aţi putea imagina. Ne schimbăm constant şi acum – mai mult ca oricând – trebuie să ne adaptăm noilor realităţi industriale şi conceptului Greensteel. Aceasta înseamnă că avem nevoie de tineri experţi ambiţioşi şi bine pregătiţi. Suntem foarte fericiţi să vă primim în cea de-a 10-a ediţie a programului”, le-a spus studenţilor directorul general al combinatului, Aida Nechifor.

În 2020, Combinatul siderurgic şi Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru a crea Academia Liberty Greensteel, în vederea încurajării tinerilor specialişti să se alăture industriei siderurgice şi pentru a ajuta la dezvoltarea proceselor de producţie durabile prin intermediul cercetării ştiinţifice avansate.

“Mă bucur că marile companii, precum Liberty, continuă acest tip de interacţiuni cu universităţile. Înseamnă că studenţii îşi pot îmbogăţi cunoştinţele acumulate în sălile de clasă şi în laboratoare. Sunt deopotrivă bucuros că 80% dintre studenţii acestei Şcoli de Vară sunt ai noştri”, le-a spus stagiarilor rectorul Universităţii “Dunărea de Jos”, Lucian Georgescu.

Din 2012, peste 400 de studenţi au absolvit această Şcoală de Vară, iar 35% dintre aceştia au fost angajaţi în combinat.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola