Cercetătorii pot vedea depresia în scanările creierului: cum o pot trata

depresie

Depresia este o boală dificilă. Nu numai că te face să te simți rău, dar, ca atâtea boli mintale, vine și cu o mulțime de informații și concepții greșite.

Chiar și specialiștii medicali, despre care te-ai aștepta să fie autoritățile în acest domeniu, sunt uimiți de unele aspecte ale bolii – adevărul este că, deși omenirea poate fi mai informată ca niciodată în chestiunile legate de creier, încă nu știm exact ce se întâmplă în interiorul creierului.

Dar asta se poate schimba în curând. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Baylor din Houston, Texas, susțin că au dezvoltat ceea ce ei numesc un „decodor de dispoziție” – o modalitate de a citi starea emoțională a oamenilor doar prin observarea activității creierului.

„Aceasta este prima demonstrație a decodării de succes și consecventă a stării de spirit a oamenilor, în aceste regiuni ale creierului”, a declarat Sameer Sheth, neurochirurg și lider de proiect de la Baylor College, pentru MIT Technology Review.

Cum poate fi detectată și tratată depresia

Și partea cea mai bună? Echipa a găsit, de asemenea, o modalitate de a stimula o dispoziție pozitivă în creierul pacienților. Echipa de cercetători a găsit un „mic loc” într-o regiune din interiorul creierului, în care a implantat o jumătate de duzină de electrozi. Este un tratament bazat pe DBS, sau stimularea profundă a creierului – o procedură care implică furnizarea de impulsuri de electricitate direct în anumite regiuni ale creierului.

DBS a înregistrat deja succes în tratamentul unor boli precum Parkinson sau epilepsia. Dar aplicabilitatea sa la depresie a fost mai discutabilă: „Nu știm cum să oferim DBS în mod inteligent oricărui individ cu depresie”, a explicat Sheth.

În acest studiu în curs, doar cinci persoane cu depresie severă, rezistentă la tratament au fost recrutate până acum.

„Sperăm că există câteva constatări generalizabile pe care le vom scoate din asta”, a spus Sheth.

Extinderea mult mai largă a studiului ar fi un exercițiu de scădere a randamentelor, consideră echipa: la urma urmei, procedura este costisitoare, invazivă și riscantă și poate oferi o perspectivă numai asupra cazurilor individuale de depresie.

Cu toate acestea, echipa a găsit deja câteva rezultate izbitoare. Cu înregistrări ale creierului de la doar trei voluntari până acum, proiectul a dezvăluit deja activitate în regiunea creierului cunoscută sub numele de cortexul cingulat, care pare să fie legată de starea de spirit ridicată sau scăzută a pacienților.


Citiți articolul original pe playtech.ro

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola