Ce trebuie să știi despre bicicletă înainte s-o cumperi din magazin

bike2

Știai că bicicleta este una dintre cele mai vechi invenții folosite și astăzi pe scară largă? Prima invenție înregistrată a unei biciclete cu două roți a avut loc în 1818.

De atunci, au existat multe modificări și îmbunătățiri ale bicicletei, care au dus la versiunea modernă pe care o vedem astăzi. Există atât de multe lucruri de luat în considerare înainte să alegi o bicicletă nouă dintr-un magazin biciclete bucuresti încât ne-am gândit să ți le rezumăm în acest articol.

Ce să cauți la o bicicletă

Există câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o bicicletă nouă, indiferent că o iei din BikeXcs magazin biciclete sau din altul. În primul rând, trebuie să te asiguri că este confortabilă pentru corpul tău, precum și pentru stilul tău, dar și pentru terenul pe care o vei folosi cel mai des. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre biciclete înainte de a face o achiziție. Dacă vrei o bicicletă de munte, ar fi bine să fii atent la ce tip de ciclism montan vrei sa practici, la tipul și lățimea anvelopelor in functie de tipul terenului locurilor unde vrei sa te dai cu bicicleta, la latimea  ghidonului, la dimensiunea cadrului in functie de marimile tale (cea mai importanta este inaltimea). Dacă ai nevoie de o bicicletă de șosea, ar trebui să iei în considerare câte viteze are bicicleta, tipul de sistem de frânare pe care îl folosește, dimensiunea bicicletei și materialele folosite în construcția bicicletei. Pentru o bicicletă hibridă, ar trebui să te uiți la aceleași lucruri ca și în cazul unei biciclete de șosea, dar este posibil să vrei să acorzi atenție și versatilitatea sa pentru mai multe tipuri de teren avand in vedere ca o asemenea bicicleta permite deplasarea pe distante mari. Dacă achiziționezi o bicicletă de tip cruiser, este posibil să vrei să acorzi atenție diametrului roților, tipului de frâne pe care îl are bicicleta, înălțimii ghidonului și grosimii șeii.

Materialul cadrului

Materialul cadrului unei biciclete este un aspect important. Dacă cadrul bicicletei este fabricat din aluminiu, acesta va fi atât ușor, cât și durabil. Dacă este fabricat din oțel, va fi mai durabil decât aluminiul, dar va fi și puțin mai greu. În cazul fibrei de carbon, cadrul va fi ușor, dar va trebui să ai grijă să nu o scapi prea des, deoarece  carbonul este casant.

Anvelope de bicicletă

Tipul de anvelopă poate face o mare diferență în ceea ce privește performanța acesteia. Vei dori să te asiguri că anvelopa este suficient de lată pentru a oferi stabilitate in functie de discplina pe care o desfasori cu bicicleta. Roțile vor determina, de asemenea, cât de ușor este de condus bicicleta. Cu cât diametrul roții este mai mare, cu atât va fi nevoie de mai mult efort pentru a pune bicicleta în mișcare. Cu cât diametrul roții este mai mic, cu atât va fi mai ușor de condus. De asemenea, va trebui să ții cont de tipul de teren pe care vei pedala cel mai des. Dacă vei merge pe suprafețe accidentate sau cu obstacole, vei dori să te asiguri că anvelopa este suficient de groasă pentru a rezista. Poți alege o anvelopă mai subțire pentru terenurile mai netede.

Frâne pe disc

Dacă vei cumpăra o bicicletă urbană, veți dori să te asiguri că are frâne pe disc fiabile în loc de frâne pe jantă. Vei dori să iei o bicicletă cu frâne pe disc dacă vrei să mergi în condiții dificile, cum ar fi ploaia sau vântul puternic. Dacă iei o bicicletă de munte, bBicicleta trebuie să aibă frâne pe disc, deoarece acestea sunt mai bune la oprirea pe teren accidentat și pe suprafețe umede. Dacă pedalezi mai mult pe asfalt, poți scăpa cu frâne pe jantă.

Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când alegi o bicicletă nouă, de la materialul cadrului până la tipul de anvelopă. Atunci când iei o bicicletă nouă, asigură-te că ții cont de aceste lucruri și vei face cu siguranță o alegere excelentă! Nu ezita să ceri un sfat și o recomandare de la specialiști, mai ales dacă e prima ta achiziție de bicicletă.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola