Ce să nu mai faci pentru împiedicarea atrofierii creierului. Sfaturile prețioase ale doctorului Vlad Ciurea

impiedica atrofierea creierului

Ce să nu mai faci pentru împiedicarea atrofierii creierului. Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a atras atenția că, asemenea, oricărui alt mușchi, și creierul se poate atrofia, dacă nu este pus la treabă. Iată ce trebuie făcut pentru ca creierul să funcționeze în permanență și ce trebuie să eviți neapărat.

Ce să nu mai faci pentru împiedicarea atrofierii creierului

În era tehnologiei se poate avea acces la orice informație cu ușurință, însă acest lucru nu este neapărat bine pentru sănătatea mintală. Profesorul Vlad Ciurea a atras atenția că, la fel ca oricare mușchi, și creierul se poate atrofia, dacă nu este pus la treabă. Medicul a spus cum anume se poate evita acest lucru.

„Acest organ care este creierul trebuie să funcționeze. Și funcționează la persoanele cele mai inteligente cu 30 la sută.
Cealaltă parte se odihnește ca să preia din activitate, este și normal. Dar noi dacă nu folosim creierul, îl limităm, apăsăm pe un buton și vedem drumul, vedem info despre un travel într-un loc exotic în loc să citim cartea despre Costa Rica…
Ca să gândești un anumit lucru trebuie să aprindă niște luminițe, să se adune și să dea un rezultat, doar că noi am uitat să mai gândim, dacă nu gândim, nu memorăm, dacă nu memorăm, am uitat să scriem, am uitat să vorbim, uitați-vă, am uitat să parlamentăm.
Acest organ, ca orice fel de organ, dacă nu faci sport, nu alergi un pic, dacă nu faci gimnastică, mușchii se atrofiază. Vă închipuiți că și creierul se artofiază? Ceea ce este foarte grav”, a atras atenţia prof. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, la Trinitas TV.
„Nu trebuie să fim dependenți de domnul ăsta pe care toată lumea îl… Parcă ar fi Dumnezeu, și pe care-l cheamă Google, n-asculți Google, nu este bine. Trebuie să contribuim și noi cerebral, altfel uităm să folosim scrisul, uităm să formulăm fraza și ne trezim că nu mai știm să explicăm coerent ceva celorlalți din jur”, a explicat renumitul neurochirurg.

Tehnologia în exces dăunează grav sănătății și dezvoltării neurologice a copiilor

Neurochirurgul Vlad Ciurea explică și pericolul la care sunt expuși cei mici, întrucât tehnologia folosită în exces dăunează grav sănătății și dezvoltării neurologice a copiilor.

„Într-una, într-o mână, are un telefon, într-alta o tabletă, sunt cele două biblii ale copilului, se uită în ele. Copilul devine depedent de acestea, iar de aici auzim „copilul meu e autist!”.
Nu, e o greșeală, copilul nu e autist, copilul nu are legătură cu lumea exterioară pentru că i-ați creat o dependență de o lume interioară.
Mergem într-un restaurant, copilul stă numai pe tabletă, pe niște jocuri pe care le pun la îndoială cât îi dezvoltă inteligența, unele sunt chiar foarte periculoase, că te și sperii dacă te uiți.
Li se furnizează atât de multe informații care provoacă o ușoară intoxicație cerebrală. Copilul nu mai este învățat să deducă, iar gândirea copilului este scăzută, scăzută„, a mai avertizat prof. dr. Vlad Ciurea.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola