Ce reprezintă codurile 650 și 000 de pe pachetele de făină. Cum verifici dacă e bună pentru frământat cozonaci

faina punga

În timp ce unii români aleg să cumpere cozonacul pentru masa de Crăciun, alții preferă să îl prepare singuri, acasă.

Alegerea ingredientelor este unul dintre secretele cozonacului perfect, iar făina este cea mai importantă.

Unele gospodine sunt puse în încurcătură atunci când trebuie să aleagă un tip anume. Pe pachetele de făină apare fie codul numeric 000, fie 650.

Făina 650 este bună pentru pâine și pizza, în timp ce făina 000 este cea mai bună pentru cozonac.

Făină 650, bună pentru pizza și pâine

Codul 650 de pe ambalaj indică faptul că are un procent mai ridicat de gluten. Este un sortiment de făină mai potrivit pentru pregătirea aluatului de pâine, pizza sau covrigei, care trebuie să fie mai elastic, scrie csid.ro.

Făina 000, perfectă pentru cozonac

Codul 000 aparține sortimentului de făină cu granulație foarte fină și conținut mai redus de proteine, potrivită pentru cozonaci, dar și alte deserturi care trebuie să fie pufoase.

Un truc pentru a verifica dacă e bună pentru frământat cozonaci este să strângi în pumn puțină făină. Dacă aceasta se face cocoloș, înseamnă că este umedă și aluatul nu va crește.

Pe de altă parte, dacă făina se împrăștie, înseamnă că e uscată și va da cele mai bune rezultate, iar aluatul își va dubla volumul.

Făina bună de cozonac nu face cocoloașe când o amesteci cu laptele, ouăle, drojdia și zahărul, ci se omogenizează perfect, rezultând o compoziție uniformă și fină.

Dacă nu ai altă făină la îndemână și aceasta nu trece testul umidității, o poți cerne și o lași într-o tavă timp de câteva ore ca să se usuce, înainte să adaugi restul ingredientelor.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola