Care este temperatura ideală a camerei pentru un confort termic optim?

man using tablet his smart home

Simți că te chinui în mod constant cu termostatul? Ți-e prea frig dimineața, dar prea cald după-amiaza? S-ar putea să te trezești în miezul nopții, transpirat sau tremurând. Găsirea temperaturii potrivite la momentul potrivit din zi în zona potrivită a casei poate o perioadă lungă. Dar cu puține informații, poți lua o decizie care îți va menține familia confortabil și va economisi energia pe parcurs.

Care este temperatura standard a camerei pentru o casă?

Se pare că toată lumea are o idee diferită despre temperatura recomandată a casei, dar intervalul mediu este de la 20 la 24 de grade Celsius. În acest interval, temperatura ideală a camerei va varia în funcție de sezon, activitate și zona casei tale. Cu aparate de aer de la Studiocasa.ro poți controla ușor această temperatură.

În timpul iernii, temperatura standard este de aproximativ 21 de grade Celsius. Vara, unii preferă să-și păstreze casa mai răcoroasă la aproximativ 20 de grade Celsius. De asemenea, vei dori să iei în considerare ce zonă a casei tale este folosită cel mai mult și ce temperatură ar fi confortabilă în acea zonă.

De exemplu, dacă dormitoarele sunt la etaj și ai un termostat pentru a regla temperatura întregii locuințe, probabil că vei dori să menții termostatul la o temperatură mai scăzută astfel încât să nu supraîncălzești dormitoarele. Dacă ai un subsol finisat, unde tu și familia ta petreci mult timp, nu este o idee rea să menții temperaturile puțin mai ridicate acolo, deoarece subsolul este de obicei cea mai rece zonă a casei tale.

Acordă atenție preferințelor și necesităților tale

Chiar dacă temperatura ambientală recomandată este într-un interval clar stabilit, este posibil ca temperatura camerei standard să nu se alinieze cu propriile preferințe. Totul depinde de ceea ce te face să te simți cel mai confortabil. Dacă îți place să porți pulovere confortabile și să te ghemuiești sub o pătură moale, ia în considerare să reduci termostatul cu câteva grade. Dacă preferi să te relaxezi în pantaloni scurți și un maiou, este o idee bună să menții casa puțin mai caldă. Poți face un tratament aer cu aparatele potrivite, pentru a obține temperatura optimă pentru tine.

La sfârșitul zilei, nu contează care este standardul oficial de temperatură a camerei. Ceea ce contează este că tu și familia ta sunteți confortabil și fericiți. Pentru că iată problema: corpurile reacționează puțin diferit la temperatură. Metabolismul, procentul de grăsime corporală și alți factori biologici schimbă modul în care corpul tău simte căldura și frigul.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola