Așternutul de silicat pentru pisici – plusuri și minusuri

asternut pentru pisici

În ultimii douăzeci de ani, așternutul de silicat pentru pisici a devenit o alegere populară pentru părinții de pisici care caută mai mult confort și mai multă curățenie. În acest articol, vom acoperi avantajele și dezavantajele așternutului de silicat pentru pisici, vom răspunde la câteva întrebări frecvente și, sperăm, vă vom ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză – este acest tip de așternut potrivit pentru felina ta de acasă?

Ce este așternutul de silicat, pentru pisici?

Acesta este un tip unic de așternut pe bază de minerale, compus din granule de siliciu, care sunt cunoscute pentru natura lor absorbantă și ușoară. Când lichidul este expus acestor mărgele poroase miniaturale, este tras în rețeaua de pori microscopici și prins împreună cu orice mirosuri însoțitoare. În cele din urmă, apa se evaporă și lasă în urmă compușii mirositori; aceasta este ceea ce conferă asternutului de silicat capacitatea sa de control a mirosurilor.

Este silicatul sigur pentru pisici?

Da! Este non-toxic și sigur pentru pisici și oameni. Nu exista riscul inhalarii de praf, produsul fiind procesat pentru a elimina această problemă. 

asternutul de silicat pentru pisici

Avantajele silicatului pentru pisici

  • Non-toxic

Spre deosebire de așternutul de argila, silicatul este netoxic și total sigur pentru pisici și oameni. Nu este deloc periculos de inhalat.  

  • Super absorbant

Remarcabil prin structura sa poroasă, permite fiecărei particule de silicat să absoarbă până la 40% din greutatea sa în lichid la un moment dat. Puterea sa impresionantă de absorbție rămâne eficientă pe o perioadă lungă de timp și face o treabă excelentă de a usca fecalele, ajutând astfel la controlul mirosurilor. 

  • De lungă durată

Așternutul acesta este renumit pentru că poate rezista chiar până la o lună în litieră datorită absorbției sale extraordinare. Această eficiență excelentă înseamnă, de asemenea, că trimiteți mai puțin deșeu la depozitul de gunoi, în comparație cu așternuturile de argilă.

  • Controlează mirosurile

Datorită capacității sale incredibile de absorbție, așternutul de silicat de la Petmaster se mândrește cu un control excelent al mirosurilor. Particulele sale absorb deșeurile lichide și permit apei să se evapore în timp ce prind particulele mirositoare în porii săi microscopici.

  • Întreținere ușoară

Litiera de pisici cu un astfel de așternut este o soluție bună pentru părinții de pisici care doresc să își reducă volumul de muncă zilnic. Cu doar o amestecare rapidă, obțineți o curățare optimă fără prea mult efort. Când vine timpul să golești litiera, silicatul, din fericire, nu lasă bulgări sau reziduuri în urmă. În plus, silicatul și formula fără aglomerare funcționează fără probleme cu litierele automate – încă o modalitate de a vă simplifica sarcinile de zi cu zi, când vine vorba de îngrijirea pisicii.

  • Praf mai puțin (comparativ cu argilă)

În comparație cu argila, silicatul pentru pisici tinde să aibă mai puțin praf. Vor fi prezente niveluri diferite de praf, în funcție de marca pe care o alegeți, dar fiți siguri că nu este un praf periculos

  • Ușor

De obicei, este vândut în pungi mici (de câțiva litri) care, teoretic, pot dura mult mai mult decât așternutul convențional de argilă. Acest lucru face, de asemenea, sacii mult mai ușor de transportat și manipulat atunci când umpleți litiera.

  • Nu se deteriorează

În ciuda tuturor beneficiilor oferite de asternuturile naturale pentru pisici, acestea pot fi susceptibile la mucegai sau alterări dacă nu sunt depozitate corespunzător. Silicatul, pe de altă parte, este un mineral anorganic care nu este deloc apetisant pentru microorganisme. Nu se strică niciodată și ajută la crearea unui mediu uscat și sanitar în litieră

Dezavantajele, puține la număr

Acest material se obtine prin exploatare, in cariere, însă impactul asupra mediului nu este major. Silicatul nu este biodegradabil (de aceea nici nu se strică, așa că trebuie trimis la groapa de gunoi). Silicatul este unul dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic și mai consumatoare de resurse de pe piață, iar prețul sau arată acest lucru – de aceea costul este puțin mai ridicat decat in cazul altor opțiuni.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola