Alimentul minune cu multe beneficii: Te face fericit, îți crește imunitatea și concentrarea creierului

Cercetătorii britanici au anunțat că în urma unor studii realizate au descoperit un aliment minune, care poate aduce cinci importante beneficii oamenilor, printre acestea numărându-se îmbunătățirea stării de spirit și creșterea imunității și a performanțelor creierului. Ciocolată neagră cu peste 70% cacao conține grăsimi saturate și zaharuri, niște nutrienți folositori organismului uman.

Cei care consumă zilnic 3-4 bucăți din acest tip de ciocolată neagră, beneficiază de stimularea imunității boabelor de cacao, care sunt servite de oameni de peste 3.000 de ani și aceasta a dovedit întărirea și rezistența corpului uman, potrivit Wellbeing News.

Vă prezentăm mai jos o listă a beneficiilor ciocolatei negre, cu peste 70% cacao.

Consumul ciocolatei negre întărește apărarea sistemului nostru imunitar și mai mult. De asemenea, îmbunătățește fluxul sanguin, sănătatea intestinului și ușurează stresul zilnic. În plus, crește activarea celulelor T și răspunsurile imune ale celulelor din organismul uman.

Ciocolata neagră este o sursă puternică de antioxidanți, niște compuși, precum polifenoli, flavanoli și catechine. Antioxidanții sunt foarte importanți deoarece protejează celulele și țesuturile de deteriorarea radicalilor liberi, care sunt niște molecule instabile, ce pot altera și slăbi celulele.

Tot ciocolata neagră contribuie la combaterea deteriorării AND-ului, care duce la îmbătrânire și la protecția împotriva cancerului și îmbunătățirea funcției creierului.

Descoperire extraordinară în Japonia: Metodă care încetinește semnificativ îmbătrânirea

De asemenea, acest aliment cu grad ridicat de cacao permite creierului oamenilor să elibereze endorfine, dându-ne un sentiment de fericire și bunăstare. Ciocolata neagră conține un aminoacid numit triptofan, pe care creierul nostru îl folosește pentru a produce neurotransmițătorul serotonină, substanța care influențează starea de bine, în mod pozitiv. Cu cât procentul de cacao este mai mare (recomandat 85-90%) efectul este mai bun.

Descoperire excepțională în Australia: Metoda simplă care te protejează de boli la bătrânețe

Ciocolata neagră este plină de magneziu, care ajută la sănătatea mușchilor și a nervilor, împreună cu 98% din necesarul de potasiu, ajutând la refacerea electroliților pierduți.

Așa cum a relevat studiul realizat de Universitatea din Nothingham, Marea Britanie, participanții care au consumat ciocolată neagră, au avut o concentrare a creierului mult îmbunătățită, iar memoria și timpul de reacție au fost mai bune.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola