Alimentele care nu te balonează. Așa poți să arăți excelent în sezonul estival

Alimentele care nu te balonează. Așa poți să arăți excelent în sezonul estival

alimentele care nu te baloneaza

Nutriționiștii au anunțat care sunt alimentele care nu te balonează, în contextul în care sezonul estival bate la ușă, iar românii vor să arate excelent în această perioadă. Ce ceai și ce fruct nu ar trebui să îți lipsească de la plajă, vezi în rândurile de mai jos.

Ce alimente au rolul de a reduce balonarea. Ce ceai nu trebuie să îți lipsească de la plajă

Odată cu apropierea sezonului estival românii încep să își facă probleme de cum vor arăta la plajă. Nutriționiștii vin în ajutorul acestora  și spun care sunt alimentele care sunt numai bune de consumat vara.

Aceste alimente nu numai că nu balonează, dar au rolul și de a reduce balonarea existentă, astfel că ieșitul la plajă nu va mai fi o problemă pentru nimeni.

Apă fierbinte cu zeamă de lămâie

Apa fierbinte cu zeamă de lămâie este combinația ce ajută la stimularea metabolismului, la îmbunătățirea calității pielii și la promovarea hidratării.

În plus, conform nutriționiștilor, consumul de apă caldă cu lămâie ajută la ameliorarea indigestiei, precum și a balonării prin stimularea mai rapidă a tractului gastrointestinal. Așadar, înainte de a ieși la plajă un pahar fierbinte de apă cu zeamă cu lămâie vă va face să arătați și să vă simțiți excelent.

Banane

Bananele sunt indicate pentru aceia care au o problemă cu retenția de apă din cauza intoleranței la sodiu. Bananele trebuie să fie cele mai bune prietene pentru această categorie de oameni, întrucât fructele bogate în potasiu ajută la eliminarea sodiului și a apei din stomac.

Ghimbirul

Puțini știu că ghimbirul conține o enzimă digestivă care se numește zingibain care are rolul de a descompune proteinele, ajutând la reducerea balonării și gazelor. Nu în ultimul rând, ghimbirul poate ameliora simptomele unei răceli.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă ameliorează tulburările digestive, respectiv ajută la ameliorarea balonării. Astfel, nu ar fi rău ca la plajă să consumați în loc de suc sau bere un ceai de mentă, mai ales dacă vreți să aratați bine.

Condimentul curcuma

Turmericul conține un compus numit curcumină care are efecte antiinflamatorii asupra organismului. Astfel, ajută și la îmbunătățirea sănătății intestinale, respectiv la reducerea balonării și a constipației.

Papaya și balonarea

Cei care vor ieși la plajă în acest sezon estival ar fi bine dacă ar renunța la porumbul vândut pe plajă în detrimentul unui fruct papaya. Acest fruct este bogat în fibre naturale care ajută la stimularea sistemului digestiv. De asemenea, papaya conține o enzimă numită papaină, care ajută organismul să descompună aminoacizii.

Cum reduce ovăzul balonarea

Ultimul, dar nu și cel din urmă aliment care poate reduce balonarea este ovăzul. Acest aliment este bogat în fibre cu proprietăți antiinflamatorii, iar consumul regulat de fulgi de ovăz poate reduce riscul de balonare.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola