2022: Ce amendă primesc șoferii care nu au kit-ul de siguranță auto: trusă medicală, triunghiuri, stingător

trusa extinctor triunghi

Conform legislației rutiere în vigoare, șoferii trebuie să aibă în mașini kit-ul de siguranță auto care conține trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii, omologate, altfel riscă o amendă destul de mare.

Vesta reflectorizantă este opțională pentru șoferii de autoturisme, este doar o recomandare pentru a fi mai vizibili noaptea, prin urmare nu primiți amendă dacă nu o aveți în mașină.

„Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Legislația rutieră în vigoare prevede obligația pentru conducătorii de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenții la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Obligația conducătorilor de autovehicule care nu au în dotare, la momentul controlului efectuat, trusa medicala, două triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate, se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei.

Ultimele modificări ale legislației rutiere, care au intrat în vigoare începând cu data de 27.02.2022, nu stabilesc ca măsură de sancționare o amendă majorată pentru lipsa lucrurilor din kit-ul de siguranță auto.

Sursa: Direcția Generala de Poliție a Municipiului București

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola